Bodrum Gündem

Yaşar Kemal’in Yaşamından Az Bilinen Kesitler

05.03.2015
0
A+
A-

ŞAİR CEZMİ ERSÖZ’ÜNDE KATILDIĞI KENTİN GÜNDEMİNDE, YAŞAR KEMAL’İN YAŞAMINDAN AZ BİLİNEN KESİTLER KONUŞULDU…

doxycycline online

Kent TV ekranlarında yayınlanan Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi programında Yaşar Kemal anıldı. Yaşamı ile ilgili ilginç kesitlerin konuşulduğu programda Şair ve Yazar Cezmi Ersöz ile birlikte Fikret Karataş, Mehmet Çilsal ve Ayhan Ongun’da Yaşar Kemal’in hayatı ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunurken, Yaşar Kemal’in yaşamı ile ilgili ilginç kesitleri paylaştılar. Programın başında Fatih Bozoğlu tarafından hazırlanan ve fotoğraflarından oluşan Yaşar Kemal’in yaşamının anlatıldığı kısa bir klip gösterildi. Daha sonra da Yaşar Kemal’in kadim dostu, Zülfü Livaneli tarafından bestelenen “İnce Mehmet” türküsü eşliğinde cenaze töreninden görüntüler ekrana geldi. Zithromax without prescription

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’nin son dönemde ki önemli Şair ve Yazarlarından birisi olan Cezmi Ersöz Yaşara Kemal’i anlatırken “Yaşar ağabey” diye hitap etmesi dikkat çekti. Yaşar Kemal’in kendisine büyük destek ve moral verdiğini anlatan Ersöz Yaşar Kemal ile ilgili şu anektodu izleyenler ile paylaştı;

Yaşar Kemalin Yaşamından Az Bilinen Kesitler (7)

“Yaşar ağabey anlattı; Yaşar ağabey, yanında aşık Veysel Beyoğlu’nda yukarı doğru yürüyorlarmış. Benim de ustam olarak kabul ettiğim Sait Faik’de karşılarında geliyormuş. Karşılaşınca Sait Faik başlamış gülmeye. Yaşar Kemal suratını asıp niye gülüyorsun diye sormuş. Sait Faik kahkahalar içinde ‘iki adam tek gözle yürüyorsunuz’ demiş. Daha sonra bu espriye hep beraber kahkahalar ile gülmüşler. Yaşar ağabey kendisiyle barışık, gülen bir adamdı. Yazdıkları da bu güne ve yarına ışık tutmaktadır.”

Yaşar Kemalin Yaşamından Az Bilinen Kesitler (3)

1966 yılında Adana’da Yaşar Kemal’in bir sohbetine katıldığını ifade eden Fikret Karataş, Yaşar Kemal’in evrensel kişiliği ve yaşamının her döneminde bir çok zorluğu yaşadığı ve bu zorluklara karşı her zaman direndiğine dikkat çekti. Yaşar Kemal’in ve Çukurovalıların her zaman güleç ve sevecen olduklarını da sözlerine ekleyen Karataş Yaşar Kemal’in ölümünden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.

Yaşar Kemalin Yaşamından Az Bilinen Kesitler (4)

Mehmet Çilsal ise oldukça ilginç bir araştırmayı Kent TV izleyenleri ile paylaştı. Abidin ve Arif Dino kardeşlerin dedeleri Abidin Paşa’nı yaşam öyküsünü anlatırken, sonunda Cumhuriyet Gazetesi kurucusu Yunus Nadi’ye ve onun oğlu Nadir Nadiye kadar uzanan ilginç süreci anlatırken, Yaşar Kemal’in Cumhuriyet Gazetesinde İnce Mehmet’in tefrika olarak yayınlanması, daha sonra röportajları ile 1963 yılına kadar olan serüvenini anlattı. Mehmet Çilsal 1963 yılından itibaren Türkiye İşçi Sınıfındaki mücadelesi siyasi yaşamından ve sosyalizm ile ilgili değerlendirmelerini anlattı.

buy Viagra USA Yaşar Kemalin Yaşamından Az Bilinen Kesitler (5)

Ayhan Ongun ise Yaşar Kemal’in barış yanlısı olduğuna vurgu yaparak, “Savaşı benimseyenler ve insan öldürenler benim kitaplarımı okumasın” sözlerine vurgu yaparak, “Adam öldürenlere Yaşar Kemal kitaplarının tamamını okuması tavsiye edilmeli ve okutulmalı” dedi.

Yaşar Kemal programını hazırlayıp sunan Fatih Bozoğlu’da Yaşar Kemal ile ilgili anılarını anlattı. Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi’nin konukları Cezmi Ersöz, Fikret Karataş, Mehmet Çilsal ve Ayhan Ongun, Yaşar Kemal’in ölümünden büyük bir üzüntü duyduklarını ifade ederek, büyük ustanın Türk Edebiyatı için ve büyük bir kayıp olduğu görüşünde birleştiler.

Kent TV ekranlarında yayınlanan ve Yaşar Kemal’in yaşamından ilginç ve az bilinen kesitlerin konuşulduğu Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi programının tekrarları 05 Mart Perşembe günü 20:30’da,07 Mart Cumartesi günü 12:30’da ve 10 Mart Salı günü de 14:30’da yayınlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.