Bodrum Gündem

BODRUM AKUT’un “PORSUK” Operasyonu

BODRUM AKUT’un “PORSUK” Operasyonu
27.03.2015
0
A+
A-

Aciclovir without prescription Combivent online buy Proscar bodrum_akut_porsuk_kurtardı-(5)

15 Metrelik su dolu kuyuda mahsur kalan porsuk, AKUT’un başarılı operasyonu ile kurtarıldı…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da yarıya kadar su dolu kuyuya düşen yavru Porsuk, Akut ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucunda sağ salim kurtarıldı. Bodrum Gümüşlük Mahallesi’ndeki bir mandalina bahçesi içinde bulunan yaklaşık 15 metrelik kuyunun içinden farklı bir ses geldiğini duyan vatandaşlar, kısa bir araştırmanın sonunda sesin neye ait olduğunu ve nereden geldiğini buldular.

Bir Porsuğun 15 metrelik kuyunun içindeki toprak kısımda mahsur kaldığını gören Mehmet Özsarı, durumu belediye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin kuyuya inememesi üzerine, Bodrum Akut ekiplerinden yardım istendi. 4 kişilik Akut ekibi, bölgeye giderek yavru Porsuğu kurtarabilmek için çalışma başlattı.

İp düzeneği kurarak kuyuya inen bir Akut gönüllüsü, açlıktan bitkin halde olan yabani hayvanı bir file yardımıyla kurtarmak istedi. Ancak porsuğun korkudan saldırması üzerine zor anlar yaşayan AKUT gönüllüsü, yaklaşık 45 dakikalık bir uğraşın ardından Porsuğu yara almadan kurtarmayı başardı.

Akut Bodrum gönüllüsü Hatice Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 kişilik gönüllü ekiple yaptıkları operasyonla porsuğu sağlıklı olarak kurtararak doğaya saldıklarını söyledi.

Uzun uğraşlar sonucu Akut ekiplerince kuyudan çıkartılan Porsuk, yeniden doğal yaşamına bırakıldı.

bodrum_akut_porsuk_kurtardı (4)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.