Bodrum Gündem

BODRUM DANS KULÜBÜ YENİ YERİNE KAVUŞTU…

09.04.2015
0
A+
A-

11149424_471010989713056_5703417130056054941_n

 

 

Bodrum Dans Kulübü’nün yeni binası törenle hizmete girdi. Yokuşbaşı’nda yapılan açılışa, Uluslararası Dans Konseyi Başkanı Prof. Dr. Alkis Raftis ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Raftis, Bodrum’a ilk kez geldiğini ifade ederek, daha önce birçok kez İstanbul’a geldiğini babaannesinin İstanbullu olmasından dolayı Beyoğlu’nu evi gibi hissettiğini ifade etti.

Türkiye’nin her bölgesini gezmek istediğini anlatan Raftis, “ Valtrex online Türkiye dans konusunda çok hızlı gelişiyor. Özellikle diğer ülkelere kıyasla düşünürsek gerçekten çok hızlı bir aşama kaydediyor” dedi.

Bir gazetecinin sorduğu Türkiye’de dans hangi aşamada sorusuna Raftis, “10 yıl önce bu soruyu sorsaydınız sadece halk danslarıyla ilgili çok zengin bir ülke derdim. Ama şuanda her türlü dans disipliniyle ilgili çok büyük aşamalar kaydedildiğini kendimde görüyorum” diye konuştu.

Şuana kadar çok farklı illerden çok farklı dans okullarından başvurular aldıklarını anlatan Raftis, şöyle konuştu: “İşbirliği teklifleri alıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu iş birliğini daha çok geliştirmek istiyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke bunun içinde çok büyük potansiyelinin olduğunu düşünüyoruz.” Raftis, Yunan ve Türk danslarının özellikle bir arada yapıldığı, aynı zamanda çok benzerlik gösterdiği dansları beğendiğini anlatan Raftis, “Türkiye’de sirtakinin gelişmeye başlamasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de bu. Sizin de aynı tip danslarınız var bu yüzden de kolay kabul görüyor” Buy cheap Lasix dedi. Sirtakinin aslında bir Türk dansı olduğunu ifade eden Raftis, “Sirtaki Yunan dansı değil. Asıl Yunan dansları Türkiye’de çok fazla bilinmiyor. O yüzden sirtaki gibi danslar Türkiye’de daha çok kabul görüyor. Bence onlar koreografik olarak Türk dansı” ifadesini kullandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, kulübün 16 yıldır başarıyla mücadele verdiğini belirterek, şunları söyledi: “ order diflucan Bunların hiç birisi tesadüf değil. Yıllardır inanarak yapılan bir mücadele var. Kültür ve sanattan bahsedebiliyorsak bu işin inanarak yapıldığı içindir. Ben Fatih Özvezneci’ye ve bu işte emeği geçen destek veren 16 yıldır birçok zorluklara yılmadan katlanan bu ekibi gönülden kutluyorum.” dedi.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci de, Bodrum Dans Kulübü Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışını yaptıklarını belirterek, Bodrum’un Kültür, Sanat, Spor ve dans alanında kursların verileceği bir binaya kavuştuğunu ifade etti. Çeşitli ikramların yapıldığı açılış töreninde dans gösterileri de sahnelendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.