Bodrum Gündem

KARADENİZLİLER ŞENLİĞİNE AKP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DAMGA VURUDU

04.05.2015
0
A+
A-

IH3-126885-1 Buy No Rx

Bodrum TS Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 3.Yayla Şenliği Kızılağaç Mevkindeki arenada düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber Cialis

Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte Karadenizli sanatçıların kemençe eşliğinde söylediği türkülerle genç yaşlı yüzlerce kişi horon tepti.

Güzel havayı fırsat bilen vatandaşların kimi arenada horon teperek ter dökerken kimileri de piknik yapmanın keyfini çıkardı. Mesut Yar’ın sunuculuğunu yaptığı şenliği, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş ve çok sayıda vatandaş ilgi  ile izledi.

Bodrum Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik yaptığı açıklamada, “Karadeniz olarak Bodrum’da 20 bin hemşehrimiz var. Gittikçe daha da kalabalık oluyoruz. Gelen hemşehrilerimize çok teşekkür ederim.”dedi.

cheap Topamax “Siz Bize Recep Tayyip Erdoğan’ın Emanetisiniz”…

Karadenizliler Şenliğine Ak Parti Muğla Milletvekili Adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Mehmet Yavuz Demir’de katıldılar. Karadenizlilerin horon coşkusunda eşi Karadenizli olan Ak Parti Milletvekili Adayı Hasan Kökten’de yer aldı. Horon sırasına girerek dakikalarca oynadı.

Ak Parti milletvekili adayları kurulan çadırları ziyaret etti. Ziyaret sırasında Karadenizliler, “Siz bize Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetisiniz” diyerek yoğun ilgi gösterdiler.  Karadenizliler Şenliği’nde siyasi parti temsilcilerine 3’er dakikalık konuşma hakkı tanındı. Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer “Karadenizliler bu ülkenin teminatıdır” dedi. Özyer “Karadenizli denince aklımıza vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan, çalışkan, fedakar insanlar geliyor. Sizler hep bu ülkenin teminatı oldunuz. Gittiğiniz her yerde renkli kişiliğinizle, güzel ve zengin kültürünüzü getirdiniz. İyi ki geldiniz, iyi ki Bodrum’dasınız, İyi ki varsınız. Bugün şenlik güzel. Ama bu yerin daha güzel daha iyi olması lazım. Bu konuda bize görev düşerse sonuna kadar yardımcısı olacağım. Ben 21. ve 22.dönem milletvekilliği yaptım. Fethiyeliyim ama Bodrum’da, Milas’ta, Muğla’da her yerde oluyorum. Sizleri çok seviyorum” dedi.

Hasan Kökten’de eşinin Karadenizli olduğunu söyleyerek “Büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi tek vatan, tek millet tek devlet, hedef 2023” dedi.Milletvekillerinin konuşması uzun süre alkışlandı.

Etkinlik alanı ve çevresinde Karadeniz Bölgesine özgü yiyecekler şenliğe gelenlerin beğenisine sunuldu. Şenlik alanında kurulan çadırlarda, Karadeniz’in ünlü yemeklerinden kuymak (mıhlama), lahana çorbası, Laz böreği, Akçaabat köftesi, hamsi kuşu, kaygana, hamsi köfte ve ayran satışa sunuldu. Karadenizli sanatçıların söylediği türkülerle, Karadenizliler horon tepti. Mesut Yar’ın sunduğu şenliğe, uzaylı sanatçı diye bilinen Mustafa Topaloğlu’da katıldı.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.