Bodrum Gündem

BODRUM’DA SEVGİ SANAT ATÖLYESİ AÇILDI…

18.05.2015
0
A+
A-

Sevgi_Sanat_Atolyesi_Bodrum (01)Engelli vatandaşların fiziksel ve düşsel becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan Sevgi Sanat Atölyesi’nin açılışını yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kendi kalemiyle atölyenin anı defterine düştüğü notta; “Bu güzel atölye, engelleri aşmanın inanmak ve sevgi olduğunu göstermiştir.” ifadelerini kullandı. 

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesinin ve sponsorların destekleriyle kurulan “Sevgi Sanat Atölyesi” Bodrum’un Yaka Mahallesi’nde hizmete girdi. Düzenlenen açılışa Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Yaka Mahalle Muhtarı Halil Kıy, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile sanat atölyesinin yöneticisi Hilal Karakaş, engelli vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Kocadon, geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret eden ve mahallelerinde bir atölye kurulmasını rica eden engelli vatandaşların isteklerini yerinde incelemek için Yaka Mahallesi’ni ziyaret etmişti. Atölyenin yapılacağı alanı ve projeyi yerinde inceleyen Başkan, beraberinde mahalleye gelen ilgili birimlerin müdürlerine, atölyenin ivedilikle yapılması için de talimat vererek çalışmaları başlatmıştı.

Sevgi Sanat Atölyesi’nin yöneticisi Hilal Karakaş yaptığı konuşmada; cheap Tadalafil “Sevgi Sanat Atölyesi ismini verdiğimiz binamızda, engelli vatandaşlarımızın sevgilerini katarak çok güzel eserler ortaya çıkacak. Atölyemizin oluşmasındaki birinci amacımız; engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesiydi. Bizlere bunu sağlayan ve her zaman ‘sevgi hiç bir engel tanımaz’ sloganıyla engelli vatandaşlarımızın içinde olan Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a, ne zaman kendisine telefonla dahi ulaşsak bizleri her zaman dinleyen Sayın Hülya Kocadon’a çok teşekkür ederiz. Ayrıca atölyemizin yapımında emeği geçen Bodrum Belediyesinin ilgili müdürlükleri ile personeline ve meclis üyelerine de teşekkür ederiz.” dedi.

“SEVGİ SANAT ATÖLYESİ, MÜCADELE ETME RUHUNUN ESERİDİR”

Yapımına Bodrum Belediyesinin ve sponsorların destekleriyle başlanılarak tamamlanan atölyenin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Kocadon; “Bugün, burada, sizlerle olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Bu mutluluk nedir, diye sorarsanız; mücadele etme ruhu ve inanma gücü. İşte bunu görmek beni mutlu ediyor. İnanan ve mücadele eden herkese ve bu güzel atölyenin yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.  Açılışını yapacağımız Sevgi Sanat Atölyesi, sadece bizim eserimiz değildir. Aynı zamanda bu oluşuma gönül veren Hilal Karakaş, belediye başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, Bodrum Belediyesinin ilgili müdürlükleri ve personeli ile Yaka Mahallesi sakinlerinin de katkısı çok büyük olmuştur. Özellikle medeni cesaretleri ile beni makamımda ziyarete gelerek, çok önemli değere sahip bu atölyenin yapılması için istekte bulunan sevgi dolu engelli kardeşlerimin katkılarını unutmamak lazım. Sevgi Sanat Atölyemiz, bir çok arkadaşımızın değerli çalışmalarına ev sahipliği yaparken ortaya çıkaracakları eserler de her kesime örnek olacak.” dedi.

TEK ENGEL ‘SEVGİSİZLİK’

Kocadon ayrıca sevgisizliğin en büyük engel olduğunu da belirterek, “Bodrum Belediye Başkanı olarak her zaman şunu söylüyorum; hayatımızda tek bir engel vardır, o da sevgisiz olmak. Sevgi olan yerde hiç bir engeli tanımıyorum. Önemli olan sevmek ve sevilebilmek. Bu yüzden sevgi atölyemiz hepimize hayırlı uğurlu olsun. Propranolol 40mg treat breast cancer ” ifadelerini kullandı.

“BU GÜZEL ATÖLYE, ENGELLERİ AŞMANIN İNANMAK VE SEVGİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Atölyenin açılış kurdelesini mahalle muhtarı ve vatandaşlarla beraber kesen Mehmet Kocadon açılışın ardından atölyeyi gezdi. Engelli vatandaşların çalışmalarını inceleyerek ortaya çıkardıkları eserler hakkında el sanatları eğitmeni Hilal Karakaş’tan bilgiler alan Başkan Kocadon ayrıca atölye içinde yer alan hatıra defterini doldurdu. Ve deftere şunları yazdı: “Sevgi Sanat Atölyesi, sevgi engel tanımazın en güzel örneğidir. Bu güzel atölye, engelleri aşmanın inanmak ve sevgi olduğunu göstermiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Açılışın sonuna doğru Hilal Karakaş, atölyenin yapımında kendilerine destek olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a bir teşekkür plaketi takdim etti. Plaket için teşekkür eden Başkan Kocadon engelli vatandaşlarla da tek tek ilgilenip sohbet ederek, en son, günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.