Bodrum Gündem

ÜNLÜLER BODRUM’DA YELKEN AÇTI

14.06.2015
0
A+
A-
Order Fluoxetine Untitled-1-RecoveredVodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları, 27 teknede aralarında 20 ismin de bulunduğu 230 yelkencinin katılımıyla başladı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından, Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları bugün başladı. Bu yıl onuncu yaşını kutlayan Vodafone Red Famous Cup’ın ilk gününe heyecan ve renkli görüntüler hakimdi. Ünlü isimlerin profesyonel sporcularla birlikte yelken açtığı yarışta 27 tekne kıyasıya mücadele etti.
2 gün sürecek ve 40 millik bir parkurda, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından yönetilecek olan yarışlar öncesi sporculara brifing verildi. Start öncesi konuşan Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü Başkanı Ömer Karacalar yarışlar hakkında şunları söyledi; “Bu sene 10.’sunu kutladığımız sanat dünyası ile yelkencileri bir araya getirmeye çalıştığımız bir organizasyon. Bizim offshore diye tabir ettiğimiz, yani normal uzun soluklu bir rotada yarışacağımız bir yarış” dedi.
Denize açılmadan önce gazetecilere açıklama yapan ünlülerden bazıları bu spora yıllarca gönül verdiklerini ve yelken sporuna dikkat çekmek istediklerini söylediler.
Bodrum’da kış trofelerine de katılan ünlü oyuncu Zeynep Beşerler yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kışın da burada yarışıyorum zaten. Çok keyifli, benim en sevdiğim organizasyonlardan biri. Ben bu organizasyonla yelkene başladım çünkü. Umarım, benden başka ünlüler de, İnşallah bu organizasyonla birlikte yelkene birazcık sıcak bakarlar, alışırlar” dedi.
Yarışlarda özgürlük hissini doyasıya yaşadığını belirten Beşerler sözlerini şöyle tamamladı; “Yelken zaten başlı başına zorluk ve ama muhteşem bir his olduğu için inanılmaz bir özgürlük hissi veriyor insana. Ama tabi hava çok eserse zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.
28 yıldır denizle iç içe olan Oyuncu Mehmet Aslantuğ ise deniz aktivitelerine daha çok destek olunması gerektiğini belirterek şunları söyledi; ” Aciclovir online Ülkenin çok öncelikleri olabilir, siyaset malum, toplumsal dinamikleri malum ama neredeyse bütün kıyılarına yakın zamana kadar sırtını dönmüş bir ülkede, denizcilikle ilgili aktivitelerin çoğalması sadece işin teknisyenliği değil ruhunu da benimsemiş nesiller yetiştirmek çok önemli bir şey. Bizim de burada yaptığımız o. Evet yarışacağız doğrudur, yarışılacak, herkesin aldığı kupalar vesaireler önemli ama ondan daha önemli olan bir şey varsa oda bu ülkenin denizciliği ile her yıl daha çok barışması, daha çok sahip çıkması, sadece yarışlarla değil korunmasına, çevre ruhuna, temizliğine, sorumluluğuna bizimde görevimiz olabildiğince aynı zamanda denizci olarak bunları hatırlatmak, buna işaret etmek” dedi.
Yarışların Bodrum’a ayrı bir kalite kattığını ifade eden Oyuncu Burak Hakkı ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yelken sporunu da biraz daha Türkiye’de yaygınlaştırmak için iyi bir atılım bence. Bir de Bodrum’a da ayrıca bir kalite katıyor bence, bu kadar yarışçının sporcunun gelmesi, bizler elimizden geldiği kadar iştirak etmemiz, elbette keyifli bir atmosfer oluyor” şeklinde konuştu.
Denize çıkmaktan çekinen ve yarışları karadan takip ettiğini ifade eden Oyuncu Ersin Korkut’da gazetecilere şunları söyledi; “Bu sene 3. gelişim. Burada her zamanki gibi startı veriyorum. Tabi ki çok istiyorlar hadi sende gel diyorlar ama deniz tuttuğu için çıkamıyorum. Böyle çok sallandığı için katılamıyorum ama startı veriyorum ve takip ediyorum yarışları” dedi.
Brifing sonrası yelkenli teknelerindeki son hazırlıklarını tamamlayan sporcular Bodrum Marinadan çıkış yaparak yarış alanına doğru seyir ettiler. Bodrum açıklarında düzenlenen yarışların ilk etabında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Sanat ve medya camiasından yarışlara katılan isimler ise şunlar;
Başak Boztepe, Begüm Toprak, Billur Kalkavan, Burak Hakkı, Çağla Kubat, Demir Demirkan, Didem Erol, Ece Vahapoğlu, Ecem Çalık, Ersin Korkut, Fikret Kuşkan, Fulya Sever, Gökçe Yanardağ, Kenan Vural, Mehmet Aslantuğ, Mesut Özkeçeci, Özlem Kaymaz, Pascal Nouma, Tayanç Ayaydın, Yonca Evcimik, Zeynep Beşerler ve Zeyno Günenç.
Pazar günü de sürecek yarışlar sonrasında akşam saatlerinde düzenlenecek törenle dereceye girenlere kupa ve madalyaları verilecek.

cheap esomeprazole

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.