Bodrum Gündem

BODRUM ve KARİA ROTARY BAŞKANLARI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ…

14.07.2015
0
A+
A-

rotary bodrum ve karia (5)ROTARY 2440. BÖLGE GUVERNÖRÜ DR.REHA AKIN BASIN TOPLANTISINI BORUM KALESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çanakkale’den Fethiye’ye kadar uzanan 2440. Bölge Rotaryenlerinin Bodrum Kalesinde gerçekleştirilen basın toplantısına 2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın, Bilişim koordinatörü Serkan Ceylan, Halkla İlişkiler Komite Başkanı Nedim Atilla, Bodrum ve Karia Rotary dönem başkanları ile Rotary üyeleri katıldı.

Bodrum Rotary Başkanı Aziz Başan’ın ev sahipliğinde yapılan toplantının açılışını gazeteci yazar ve Rotary 2440.Bölge Halkla İlişkiler Komite Başkanı Nedim Atilla’nın açılış konuşması ile başladı. Atilla konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizler daha önce basın toplantılarının daha önceki yıllarda İzmir, Bursa ve Denizli’de yaparken bu yıl Guvernörümüz Dr.Reha Akın bir yenilik başlattı. Bir hoşluk yaptı. Dedi ki; Biraz sonra kendisi de anlatacaktır, bölgede Karia ve Çanakkale’yi de önemsemeliyiz dedi. Çünkü ilk çağlardan bu yan çok önemli merkezler.”

Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın’ın dönüşüm yapmaya çalıştığını ifade eden Atilla “Önce ona söz vereceğiz, sonra bölgemizde Bodrum’u en iyi şekilde temsil eden Serkan kardeşimiz, sonra da iki seçkin başkanımızla basın toplantısını tamamlayacağız” dedi.

Daha sonra söz alan 2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın yaptığı konuşmada Rotary Kulüpleri ile ilgili bilgileri paylaşırken, bu dönem özellikle trafik konusunda önemli projeler hazırladıklarını ve bunu yaşama geçireceklerinin bilgisini verdi.

2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın gazeteciler ve katılımcıları selamlayarak şöyle konuştu; “Biz bu dönem çok büyük bir coşku görüyoruz. Şu anda başkanlarımın aklından geçen yüzlerce plan program var. Ama onları elediler ve geleceğe yönelik güzel plan ve programlarını bizler ile paylaşacaklar. Bu konuşmamda önce Rotary’yi paylaşmak istiyorum. İşbirliği yada görevdeşlik Rotary’nin temelini oluşturmaktadır. Roteryenler duygusal olgunluğa erişmiş bireylerdir. Birbirlerine güvenirler. Güç birliği yaratarak istediklerini elde etme becerisine sahiptirler. Sorun çıkarsa kriz yaratmadan çözerler. Ekip çalışması içerisinde başarılı olurlar. Çünkü olumlu ve yapıcı insan ilişkilerine sahiplerdir. Biz her birimiz birer lideriz, yön belirleyici ve motivasyon vericiyiz. Heyecan yaratırız. Yaşadıklarımız ve yaşattıklarımızla toplumun beğenisini kazanırız, ihtiyaçlarını gideriririz. Herkesin baktığına bakıp daha farklı şeyler görebiliriz.”

2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın Rotary’nin geçen dönem hizmetleri ile Türkiye’yi aydınlattığına dikkat çekerek Rotary’nin iyi işler yaptığını söyledi. Rotary’nin çok ciddi bir kuruluş olduğunu, siyasi ve dini konular ile ilgilenmediğini hatta bunlar ile ilgili konuşmanın yasak olduğunu, zenginler kulübü olmadığını, beyinler kulübü olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Hülya Kocadon 2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın’ın sunumunun çok önemli olduğunu ve daha geniş bir alana yayarak duyurulması gerektiğini vurguladı. Basın toplantısında Bilişim Komite Başkanı Serkan Ceylan ile birlikte Bodrum ve Karia Rotary Başkanları da proje ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Bodrum Rotary Başkanı Aziz Başan tarafından toplantı sona erdirilirken Rotaryenler Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etmek üzere Bodrum Kalesinden ayrıldılar.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Reha Akın, devir teslim töreninin ardından yeni yönetim ile birlikte ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bölge olarak 2015 – 2016 dönemi için hazırladıkları projelerinden bahsetti. Bu yıl çalışmalarını “Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun” sloganıyla sürdüreceklerini belirten Akın, özellikle trafik konusunu kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise nazik ziyaretleri için Rotary yöneticilerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Topluma fayda sağlayan projelere elinden geldiğince her zaman destek verdiğini ifade eden Başkan Kocadon, “Toplumsal açıdan yapmış olduğunuz bu projeleri, telafisi olmayan ‘can’ üzerinde gerçekleştiriyorsunuz. Bunlardan biri de devlet hastanesi için yaptığınız çalışmalar. Ayrıca çocuklarımız için yaptığımız park gibi projeler de var ama şu an Türkiye’nin başındaki en büyük sorun trafik. Bugün trafikteki hataların %70-75’i hatalı sollama. Bunun nedeni de eğitim. Bu konuda sizlere yardımım dokunabilir. Bodrum trafiğini biz çok iyi biliyoruz, sıkıntılarını da çok iyi biliyoruz. Bodrum’un düzenli bir trafiğe ihtiyacı var. Çevre yolunda, trafik ışıklarında sıkıntı yaşıyoruz, döner kavşaklarda vatandaşların tam bilinçli olmamasından kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz. Sizlerle birlikte özellikle  okullarda sempozyumlar vererek insanları daha da bilinçlendirebiliriz. Telafisi olmayan tek şey can ve bütün projeleriniz de insan sağlığı üzerine, can üzerine; çocuk felcinden erken doğuma kadar her şeye katkıda bulundunuz. Şimdi de trafikle ilgili yaptığınız bu çalışmanız çok güzel. Ayrıca Bodrum’a yeni yollar açılmasına taraftar değilim. Mevcut yolları genişletelim, yeni  yollar açmayalım. Yeni yol açılırsa hemen imar gelir ve yapılaşma başlar. Yeni yol demek aynı zamanda imar rantı demektir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.