Bodrum Gündem

BODTO YENİ HİZMET BİNASININ TEMELİ ARALIKTA ATILIYOR…

16.10.2015
0
A+
A-

bodto yeni hizmet binası yarışması sonuçlandı (5) Proscar buy BODTO HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU, ARALIKTA TEMEL ATILIYOR… Buy Cialis super active

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da proje üretiminde, yarışma kültürüne öncülük etmek, kentin doğal, ekolojik ve sosyal yaşamına duyarlı, sürdürülebilir, erişilebilir, çevresine referans oluşturabilecek bir mimari anlayışın gelişmesine katkıda bulunmak, süreç içerisinde ortaya çıkacak mekân gereksinimlerine olanak sağlayacak şekilde ofis mekânlarının tasarımına yönelik esnek ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirilmesini özendirmenin hedeflendiği BODTO Hizmet Binası Proje Yarışması sonuçlandı. Birinciliği Burcu Çeşmeli Cenk Çeşmeli ve Müge Erkılıç ekibi kazandı.

Jüri toplantısı projelerin sergilendiği Hakan Aykan Kültür Merkezi Binası’nda Asli Jüri Üyeleri; Jüri Başkanı Ersen Gürsel, Baran İdil, Erkut Şahinbaş, Murat Artu, Avni Alçın, Yedek Jüri Üyeleri; Yiğit Erbaş, Erol Şahin, Danışman Jüri üyeleri Mahmut Kocadon, İlhan Ersan, Fuat Öner, İbrahim Akkaya, Hamdi Erdoğan ve raportörlerin katılımı ile toplandılar. İlk gün yapılan çalışmalarda, süreç sonunda yarışma şartnamesinde vurgulanan beklentilerin temel düzeyde karşılanıp karşılanmadığı ve genel tasarım düzeyi değerlendirmiştir ve tüm projelerin birinci aşamayı geçmesine karar verildi.

13-14 Ekim 2015 tarihleri boyunca değerlendirmeler sonucunda birinciliğe Burcu Çeşmeli, Cenk Çeşmeli, Müge Erkılıç’tan oluşan ekip hak kazanırken, ikinciliği Erol Kapiz, Okan Karakaş, Ayşe Kurukarakaş ekibi, üçüncülüğü de Selda Nacar, Aygül Ceylan, Emrah Bal ekibi kazandı.
1.Mansiyon ödülünü Gül Çalışkan, Yüksel Aytemiz, 2. Mansiyon ödülünü, Suphi Alp, Sinan Şerifoğlu, Çetin Ayık, 3. Mansiyon ödülünü de Ali Sakal, Tuncer Çakmaklı kazandı.

bodto yeni hizmet binası yarışması sonuçlandı (4)BİR MİMARA VERMEK YERİNE YARIŞMA AÇTIK…

Yerel mimarinin taşıdığı referansları modern bir şekilde yorumlaması olarak değerlendirilen birinci projeden dolayı mutlu olduklarını dile getiren BODTO Başkanı Mahmut Kocadon şöyle konuştu;

“1998 yılında şu andaki mevcut yerimize taşınmıştık. Bodrum o kadar büyüdü ki mevcut Ticaret odamızın idare binası yetmez oldu. O nedenle yeni bir yer arayışına girdik. Daha sonra Bodrum Belediyesinin bir yerine talip olduk. Bodrum Belediyesi de bize tahsisi etti. Bir proje yarışması başlattık. Bir mimar davet etmektense bir proje yarışması açmak ve mimarlar ile birlikte çalışma kararı aldık. Tüm Muğla’da ki mimarları davet ettik. Daha önce böyle bir çalışma olmamış. 27 proje başvurusu oldu. Bu beklediğimin çok üzerinde bir sayı. Jürimiz 12 Ekim’den bu yana 3 gün boyunca yoğun bir çalışma yaparak sonuca ulaştı.”

BODRUM ÖZGÜN MİMARİSİ ŞARTI KONULDU…

Yarışmaya sadece Muğla’dan mimarların çağırıldığı yönündeki bir soruya da yanıt veren Başkan Kocadon “Zaten şartnamemizde de vardı. Bodrum’un özgün mimarisini yansıtacak bir proje olması gerekiyordu. Jüri üyelerimiz sonuçta Bodrum’a yakışan bir projeyi seçtiler.” dedi.

Kocadon bin 800 metrekare üzerinde kurulacak binanın 2 bin 500 metre kareye yakın bir kullanım alanı olacağını ve inşaatın da 16-17 ay içinde bitirileceğinin bilgisini verdi. Başkan Kocadon, bir dahaki seçimlere yeni binada girilecek mi? Şeklindeki soruya da gülerek “evet” yanıtını verdi.

bodto yeni hizmet binası yarışması sonuçlandı (6)KENTSEL KİMLİĞE KATKISI OLACAK BİR PROJE…

Jüri üyesi Mimar Ersan Gürsel’de böyle bir proje için, ilk defa böyle bir yarışma yapıldığına dikkat çekti. Gürsel şöyle konuştu; “Amacımız Bodrum kimliğine, kişiliğine yakışır, geleceğe bazı mesajlar taşıyan mimari projeyi elde etmek. Çevreyi olumlu etkileyecek yapısal özellikleri de olması gerekiyordu. Buranın coğrafyasına, iklimine cevap verecek bir proje olması da gerekiyordu. Biz bu mesajı bu yarışmanın çok belirleyici bir mesajı olarak aldık. Bütün projelerin üzerine yatırıp okumaya başladık. Birinci olan projenin en önemli özelliği kentsel kimliğe katkısı olacak bir proje olmasıydı.”

21 projeyi iki günde gözden geçirdiklerini, lakin ilk üç proje için çok zorlandıklarını ve ilk üç proje için den birinciyi seçebilmek için iki gün harcadıklarını sözlerine ekledi.

BODTO HİZMET KALİTESİ TESCİL EDİLMİŞTİR…

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan sürecin çok keyifli geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Bodrum Ticaret Odası hizmet kalitesi açısından Türkiye’nin en önde gelen odalarındandır. Bu tescil edilmiş bir olaydır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından. Bize uymayan neydi? Sadece fiziki şartlarımızdı. Yetersiz olan buydu. Biz bunun için yeterli kaynağı yaratmaya çalıştık ve belli bir ölçüde de yarattık. Sonrada belki de Türkiye’de ilk olan herkese açık, daha doğrusu Muğla yöresinde çalışan mimarlara ve kurumlarına açık bir yarışma düzenledik. Örnek olmasını istedik. Örnek olduğunu da tahmin ediyorum. Jüri üyeleri uluslararası yarışmalarda yer almış, Türkiye’nin çok önemli projelerine imza atmış kişilerden oluşuyordu. Bodrum’a yakışır bir proje ortaya çıktı. Bundan sonra bizim görevimiz bu binayı en kısa sürede hizmete sokmak için elimizden geleni yapmaktır.”

bodto yeni hizmet binası yarışması sonuçlandı (7)BU PROJE YARIŞMASI BİR İLK, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN…

Jüri üyesi Avni Alçın bu yarışmanın oldukça önemli bir yarışma olduğunu dile getirerek Şöyle konuştu; “Yöresel mimarlarla bu uygulama bu karar çok çok önemli. Türkiye’de ilk olması, örnek olması açısından ve bu gördüğünüz 27 proje çok genç bir kadronun üretimi. Oda çok gurur verici bir şey. Türkiye’nin diğer kentlerinde de bu uygulama oralardaki genç mimar kardeşlerimize bir yol açılır. Ben uzun yıllar Almanya’da çalıştım, bu Almanya’da alışılagelmiş ve uygulanan bir şeydir. Bunun ilk olması çok gurur verici bir şey.” treat adenoma of prostate

24 Kasım’da yarışmacılar ve kazananlarında katıldığı bir basın açıklaması yapılacağı bilgisi verilirken, Aralık ayı ortalarında da BODTO Hizmet Binasının temelinin atılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.