Bodrum Gündem

SARI IŞIK YANMIŞTIR…

SARI IŞIK YANMIŞTIR…
02.11.2015
0
A+
A-
halil-eğriboyun-bodrumgundemHalil Eğriboyun/Gazeteci-Yazar order Albendazole online
Bir binanın kolon ve kirişleriyle yenilemeye kalkmak o bina için yıkım olur.
order Orlistat CHP’nin de ilkesi kolon, çizgisi kiriştir. Değişim, ilke ve çizgiden uzaklaşmadan yapılan yeniliktir. Aksi halde o yenilik olmamaktır. Partinin muhalefet kanadını, partiden uzaklaştırarak yok sayan ve ötekileştiren anlayış, CHP’nin yerinde saymasını başarı kabul etmesi, başarısızlıklarını gizlemekten başka bir anlam taşımayacaktır. Bir kanadı olmayan uçağın uçamayacağını herkes bilmektedir. Partide de parti içi seçimlerde muhalif olanlar, yok sayılarak, ötekileştirilerek başarılı olunamaz. Bunu da üst düzey yöneticiler bilmelidir. Facebook sayfamda 22 Ekim 2015 tarihinde de paylaşmıştım; “Parti örgütünden değil, Partide imtiyaz sahibi bir kaç yöneticiden güç alanların ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışı içindeki hareketleri, paylaşımdan çok haklamayı ortaya koymaktadır.”
Bu ne demektir?
“Demokrasi ve özgürlükleri temel alan partiler, öz tabanını oluşturan tarihsel düşünce yapısına sahip dinamiklerini yok sayarak başarıyı yakalayamaz” demektir.
Analize devam edelim.
CHP’nin iktidar olduğu illere MKYK.’da ya yeterli düzeyde temsil hakkı tanınmamıştır, ya da hiç görev verilmemiştir.. Buna karşın, CHP’nin 2. Ya da 3. sırada yer aldığı iller, Parti Meclisi veya MKYK üyeliğiyle taçlandırılmıştır. Bunları gören sol seçmen topu taca atmıştır. CHP’yi başarılı kılmamıştır.
Şimdi ne olmalıdır?
7 Hazirandaki oyu 1 Kasım’da korumanın arkasına kimse saklanmalıdır. CHP’de “Genel başkan istifa etmelidir” sesleri yükselmeye başlamıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi, CHP’de sorunların çözümü demek değildir. CHP’de Genel Başkanlık değil, ilke ve çizgi sorunu vardır. Bu nedenle partinin genel başkanını değil, ilkeleri yeniden belirleyecek, çizgisini yeniden çizecek kurultay toplanmalıdır. Kurultay öncesinde de, danışma kurulları toplanmalıdır. Danışma kurullarında partinin belirlenecek ilkeleri ve çizilecek çizgisi tartışılmalıdır.
Ayrıca 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarını sağlıklı bir şekilde değerlendirilmelidir. Sebep-sonuç ilişkileri konuşulmalıdır.“Başarısızlık, başarının başlangıcıdır” düşüncesiyle hareket edilmelidir. Taşıma su ile değirmenin dönmediğini, oyunu CHP’ye veren sosyal demokrat yapıdaki yurttaşlar görmüştür. Bunu parti yöneticileri de görmelidir. Pirinç ararken, evindeki bulgurdan olunmamalıdır. Partili belediyeler sorumluluktan kaçmamalıdır. Geriye dönük çalışmalarını gözden geçirmelidir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yaşama geçirirken, parti örgütüne ve tabanına sırt çevirmemelidir.
Bu seçim de seçmen, MHP ve HDP’ye kırmızı ışık yakmıştır. CHP’ye de sarı ışıkla “dikkatli ol!” demiştir., AKP’yi ise, yeşil ışıkla iktidara taşımıştır. Her halde anlaşılmıştır. Bir sonraki seçime kadar daha iyi anlaşılacaktır.
Umarım, sarı ışıktan sonra yeşil ışık görülür.
Seçmen CHP’ye “yolun açık olsun” der.

order Asacol

Aksi halde CHP’ye de kırmızı ışık yanacaktır…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.