Bodrum Gündem

10 KASIM YAS DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜDÜR…

10 KASIM YAS DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜDÜR…
11.11.2015
0
A+
A-
10 kasım mücadele günü (4)Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yılında Bodrumlu gençler meydanda toplandı. Akşam saatlerinde, Bodrum Belediye Meydanında başlayan etkinliğe, Bodrumspor taraftar grubu Asi Tayfa, Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’ne bağlı Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Bodrum Şubesi ve Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı üyeleri katıldı.
buy retin-a Bodrum Gündem Haber
Meydanda Büyük bir  Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açan Asi Tayfa grubunun TLB’li gençlerden ayrı olarak hareket ettikleri etkinlik Belediye Meydanından Tepecik Meydanına yürüyüşle başladı.
Türk Bayrakları ve TLB flamaları eşliğinde yürüyüş yapan gençler sloganlar atarak Tepecik Meydanına ulaştı.

buy albuterol

10 kasım mücadele günü (2) TLB’li gençler burada basın açıklaması yaparken Asi Tayfa Grubu Askeri Kampa kadar yürüyerek burada İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.
10 kasım mücadele günü (1)Tepecik Meydanında, Bodrum TLB Başkanı Yağız Coşkun tarafından okunan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yılı.77 yıldır Bağımsızlık bayrağı bizlerin elindedir. Bugün yas tutmayacağız, mücadele edeceğiz. Her zaman söylüyoruz, bir kez daha söyleyelim,10 Kasım yas değil; mücadele günüdür. Bugün, Mustafa Kemal’in Bursa Nutkunda gençliğe verdiği görev önümüzde dururken, bizler Cumhuriyet yıkıcılarına, emperyalizm işbirlikçilerine, gericiliğe ve bölücülüğe karşı mücadele etmeden duramayız! Cumhuriyet değerlerine saldıranlara karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi bizlerde Samsun’dan Ankara’ya yola çıktık. Liselerde gericiliğe ve bölücülüğe savaş açtık.”
10 kasım mücadele günü (3)Sık sık sloganlarla bölünen basın açıklamasına şöyle devam edildi: “10 Kasım’da mücadele azmimiz bir kat daha bilenir. Amerika’nın kara gücü PKK Mehmetçiğimizin üzerine ateş açarken bize düşen yas tutmak değildir. Mustafa Kemal’i gerçekten anlayan kim varsa memleket bu haldeyken yas tutmaz, mücadele saflarına katılır. Gericiliği ve bölücülüğü üzerimize süren emperyalistler de korksunlar. Türk genci devimlerin ve cumhuriyetin, sahibi ve bekçisidir. Gençlik kararlıdır, emperyalizme geçit vermeyeceğim dediği zaman geçit vermez. Irak, Libya, Afganistan, Suriye gibi ülkeleri kan gölüne çevirenler karşılarında Türk gençliğini bulacaktırlar.” cheap Ketorolac
Yağız Coşkun tarafından okunan basın açıklamasının sonunda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’ya tehdit dolu sözler yer aldı. TLB Bodrum Başkanı Coşkun basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Kana bulanmaya çalışılan topraklarda 10 Kasımlar Mustafa Kemal gibi mücadele verenlerin günüdür. Apaçık ortada ki Türk gençliğinin önünde büyük görevler vardır. Bugün de Türk Gençliği Mustafa Kemal gibi karşılarına dikilecektir. Emperyalist ABD kan yüklü gemileriyle Bodrum’a geldiklerinde gençliğin çuvalı ile karşılaşmışlardı. Mazlum milletlere aşağılamak için geçirilen çuvalı Bodrum’da ABD askerinin, conilerin başına geçirmiştik. O gün Mustafa Kemal kararlılığı ile Çuvalı geçirdik denize de dökeriz demiştik. 15 Kasım’da da Dünya’nın en büyük teröristi Obama Antalya’ya geliyormuş. Buradan uyarıyoruz, Liselilerin ayakkabıları, çuvalları hazır. Obama’ya sürprizimiz var. Türk gençliği olarak kararlıyız, emperyalizmi bu topraklardan def edene kadar durmadan yorulmadan bıkmadan mücadele vereceğiz.”
Yaklaşık bir saat süren gençlik yürüyüşü eylemi sloganlar atılarak sonlandırıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.