Bodrum Gündem

ÇİFTE VATANDAŞLIK VE GÖÇMENLİĞİN PÜF NOKTALARI…

ÇİFTE VATANDAŞLIK VE GÖÇMENLİĞİN PÜF NOKTALARI…
30.11.2015
0
A+
A-
ÇİFTE VATANDAŞLIK VE GÖÇMENLİĞİN PÜF NOKTALARI (22)Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan “Çifte Vatandaşlık ve Göçmenlik”, Bodrum’da özel bir şirket tarafından düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Acar İnternatinal Sahibi Ender Acar ve Sen İnternational Kanada Göçmenlik Danışmanı Bahar Gürel konuşmacı olarak katıldı.
ÇİFTE VATANDAŞLIK VE GÖÇMENLİĞİN PÜF NOKTALARI (11)Konusunda uzman isimlerin yer aldığı programda, ikinci vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleri hakkında son bilgiler paylaşıldı. Toplantı öncesinde Kent habere açıklamada bulunan uzmanlardan Acar İnternatinal Sahibi Ender Acar, vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleriyle ilgili danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Bu konunun son zamanlarda çok trend olan bir konu olduğuna dikkati çeken Acar, şunları söyledi: “Özellikle basında çok çıkan bir konu. Biz yaklaşık 12-13 tane yabancı ülkenin vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleriyle ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet veriyoruz. Vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleri ülkeden ülkeye deşiyor. Değişik kriterleri var, hem maddi hemde manevi anlamda. Bu kriterleri anlatacağız. Genel olarak buraya gelen insanların vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleri çok bilinen bir konu olmadığı için, bu konuyla ilgili olarak da genel olarak bir bilgilendirme sunumu yapıyoruz. Ortada çok fazla bilgi kirliliği var. Uzman olarak biz bu kirliliği yok ederek doğru bilgilendirme yapmak istiyoruz ki insanlar bu konuyu doğru bilsinler diye”
Sen İnternational Kanada Göçmenlik Danışmanı Bahar Gürel ise ikinci vatandaşlık, yatırımcı olarak göçmenlik alımıyla ilgili medyada kulaktan dolma birçok bilginin olduğunu, bunlardan birçoğunun da yanlış olduğunu kaydetti. Her bir ülkenin programları birbirlerine benzerlik gösterse de içinde farklılıkların olduğunu anımsatan Gürel, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Dolayısıyla konut alarak ya da gittim oturdum vatandaş olurumdan ziyade, bunu daha geniş çerçevede anlatmak gerekiyor. Biz bu toplantıda her bir programın daha detaylarında herkesin neye ihtiyacı varsa, çocuklarımızın okulu, başka bir ülkede belli bir dönem çalışma ve oturma izni alma, bunların hepsini kapsayan farklı farklı programlar mevcut. Bunları detaylarıyla aktarıyoruz”
Gürel, yaygın ve genel bilginin daha da temize çekilmiş halini sunduklarına değinerek, şu bilgileri verdi: “Bu bilgileri yatırımcılarımıza sunuyor olacağız. Amacımız vatandaşlık ve yatırım yoluyla göçmenlik konusundaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi aktarmak. Çünkü çok bilinenin aksine detaylı bir çalışma gerektiriyor”
Yorumlar

  1. Aydın Tekin dedi ki:

    Selam annem 1951 Bulgaristan göçmeni 2008 de Eskişehir de vefat etti bun Bulgaristan çifte vatandaşlığı alabilirmiyim. Saygılarımla 543 434 9959