Bodrum Gündem

GÖKTEPE’DE KURTARMA KAZILARI SONA ERDİ…

02.12.2015
0
A+
A-
Retin-A no prescription göktepe-mezarlarıGöktepe mevkiindeki şantiyenin hemen altından çıkan tarihi mezarlar ile ilgili kurtarma kazıları tamamlandı.
buy Clonidine Bodrum Gündem Haber
Geçtiğimiz Mayıs ayında, bölgedeki lüks villaların inşaatında çalışan iş makinelerinin kazıları sırasında tesadüfen ortaya çıkan kaya mezarları, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi tarafından koruma altına alındı. İlk etapta, M.Ö. 1. YY. Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen 11 adet kaya mezarı ile başlanan çalışmalarda ilerleyen süreçte çok sayıda yeni mezar kalıntıları ortaya çıktı.Müzeye ait arkeolog ve antropologlar eşliğinde yaklaşık 6 ay boyunca devam eden kurtarma kazılarında, bölgenin nekropol alanı olduğu anlaşıldı. Kazılar esnasında mezarlardan, kemik parçaları, gözyaşı şişeleri ve çeşitli mezar hediyeleri çıkarıldı.

Antik Halikarnassos’un nekropol alanı içinde bulunduğu anlaşılan bölgede geçtiğimiz gün kazı çalışmaları tamamlandı. Uzmanlar tarafından, Göktepe Mevkiindeki kurtarma kazılarında toplam 59 tane mezar gün yüzüne çıkarıldı. Mezarların her biri numaralandırıldı.

Bölgede çalışmalarını tamamlayan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, hazırladıkları sonuç raporunu Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne gönderecek. Genel Müdürlük tarafından incelenen rapor doğrultusunda, Göktepe’nin kaderi de belli olacak.

buy azithromycin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.