Bodrum Gündem

BİTEZLİLER PERİŞAN DURUMDA…

03.02.2016
0
A+
A-

Bitez Mahallesi’nde başlatılan Devlet Su İşleri (DSİ) İçme Suyu hattı çalışması nedeniyle vatandaşlar çile dolu günler geçiriyor.

dsi çalışmaları bitezi perişan etti (1) cheap Fluconazole Bodrum Gündem purchase Baclofen Haber buy Lithium online

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan DSİ’nin içme suyu hattı çalışmaları bir türlü bitmek bilmiyor. Bergamut Caddesi üzerinde süren çalışmalar nedeniyle özellikle sürücüler zor anlar yaşarken, her yer toz toprak içinde. Bölgede hattın döşendiği, ancak bağlantı noktalarında halen çalışmaların devam ettiği görülüyor.

Boruların döşendiği alanın kapatılmasına karşın, geniş bağlantı noktaları ise hala açık.

Derin ve su dolu bağlantı noktalarının çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ise içler acısı durumda. Cadde üzerinde yapılan çalışmaların tamamlanmadan trafiğe açılmasının kazalara da neden olduğu belirtilirken, bölgede yaşayan vatandaşlar duruma isyan ediyor.

Çalışmalardan dolayı bozulan yoldan geçen minibüs şoförleri ve sürücüler de özellikle hattın bağlantı noktalarından geçerken büyük tehlike yaşıyorlar.

dsi çalışmaları bitezi perişan etti (4)Bölgede yaşayan Nihat Aslan isimli vatandaş kış boyunca büyük rezillik çektiklerini belirterek; “Kışın başından beri rezillik, burası berbat bir durumda. Yollar çamur, çukur. Araçlar gidemiyor, baya bir kötü yani. Hatta geçenlerde açık olan çukura bir araç düştü ve kaza yaşandı. Baya sıkıntılı burası”

Bölgede çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ve kazılan yolun ne zaman düzeltileceği konusunda tatmin edecek bir açıklama ve bilgi yok.

Yorumlar

  1. Mehmetgüngör dedi ki:

    Bergamot caddesindeki çalışma aynı fotoğraftaki gibi 3 aydır ini şartlarda devam ediyor neden bitmez ve neden güvenlik aletleri kullanılmaz anlayamıyorum buranın çalışmasını denetleyen bir yetkili yokum merak ediyorum herhalde bir kaza olması ve kişi ölmesi gerekiyor gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederiz

  2. ERDALBALCI dedi ki:

    DSİ değil… aynı güzergahta yaptıkları içme suyu hattı son 2-3 yılda en az 10 kez patladı.Vergilerimizde su gibi boşa aktı.Devletimizin ilgili makamları bu hattı yapanlara veya yaptıranlara hiç hesap sorup sormadıklarını çok merak ediyorum doğrusu. Bitez’ de çalışan ve yaşayan esnaf ve vatandaş bu sözde su hattından kaynaklı her türlü sıkıntıyı makul proje süresinin üzerinde çekti ve hala çekiyor.Bu proje yaklaşık 1 yıl önce tamamlandıktan sonra son Bitez belediyesi giderayak bu ana caddede en azından turistik beldenin hak ettiği yol,kaldırım ve çevre düzenlemesine kavuşmuştu.Şimdi ne oldu yeniden başlayan bu hattaki çalışmaların kağnı hızında devam etmesi ve insan can ve mal güvenliğini hiçe sayan kontrolsüzlük ve tedbirsizlikler Bitezde yaşayan bir vatandaş olarak beni aşırı derecede rahatsız ediyor.Son olarak DSİ’den ve bu hattı yapanlardan ve denetiminden sorumlu olanlardan şikayetçiyim.Gereğini ilgililere arz ederim…