Bodrum Gündem

OTURMADAN OTURMA EYLEMİ!

buy cytotec Buy Viagra Canada Muscle Relaxant reyhan-bayındır-gönenç-yazıları

Her yıl sekiz Mart’ta andığımız Kadınlar gününün asıl adı “Dünya Emekçi Kadınlar günü”dür. Bu birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmiş uluslararası bir gündür. Kadınların siyasi, sosyal, ekonomik haklarının korunmasına, bu konuda başarılarının kutlanmasına adanmış bir gündür.

Bu günün anılmasına (kutlanmasına diyemiyorum) neden olay 8 mart 1857 ABD’nin New York eyaletinde yaşanır. 40.000 tekstil işçisi çalıştıkları fabrikanın kötü çalışma koşullarını iyileştirme adına grev başlatır. Polisin olaya müdahalesi, kurulan barikatlar ve çıkan yangın sonucu 129 kadın işçi can verir…

Gelelim 8 Mart 2016’ya…

Bodrum İskele Meydanındayız…

Siyasi parti kadın kolları ve sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcilerinin katıldığı tecavüze uğrayarak katledilen üniversite öğrencisi Özgecan olayının son olması ve gerekli yasalarının çıkarılmasını adına yapılan oturma eylemine katılan bu kadınlarımız nedense oturmadılar. Sanırım kalem etekler dar geldi. Bir avuç insandılar ve yalnızca objektiflere poz verildi.

Tıpkı Dünya Emekçi Kadınlar gününün bir sevgililer günü kutlanmasına dönüşmesi gibi, bu oturma eylemi de tam bir fiyaskoydu.

Olayları edenleri ve sonuçları ile konuşmadığımız sürece, kendi koltuk sevdalarımızdan vazgeçmediğimiz sürece, ben değil biz demeyi öğrenmediğimiz sürece, çalışan emekçi kadınları meydanlara getirmediğimiz sürece bu iş böyle devam eder gider.

Kadınlar gününüz kutlu olsun!

[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.