Bodrum Gündem

CEVAT ÖNEŞ’TEN ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMALAR…

CEVAT ÖNEŞ’TEN ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMALAR…

Özellikle çözüm süreci ve terör ile ilgili analiz ve yorumları ile dikkat çeken Emekli MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Fatih Bozoğlu ile Kent’in Gündemi’ne konuk oldu. Öneş programda Bodrum ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum’un yetiştirdiği üst düzey bürokratlardan birisi olan Cevat Öneş, Fatih Bozoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Kentin Gündemine konuk oldu. 1942 doğumlu olan Cevat Öneş, ortaokulu bitirdikten sonra İstanbul Erkek Lisesine gitmiş, daha sonra da İstanbul Hukuk Fakültesinde üniversite eğitimini tamamlamış. 41 yıl Milli İstihbarat Teşkilatında çok önemli görevlerde bulunan Öneş, 2005 yılında MİT Müsteşar Yardımcılığı görevindeyken emekli oldu.

İstihbarat teşkilatının apolitik bir kuruluş olduğunu vurgulayan Öneş, istihbaratçılığında zor bir meslek olduğunu kaydetti. Cevat Öneş, Çözüm Sürecinin doğruları ve yanlışları ile ilgili analizini yaparken çok dikkat çekecek değerlendirmelerde bulundu. Oslo görüşmelerinin ne anlama geldiğini ve görüşmelerin kim yada kimler tarafından basına sızdırıldığı yönündeki soruya da yine çok dikkat çeken yanıtlar verdi.

Öneş, programın devamında Terörizmin format değiştirerek herkesi hedef aldığını, bu değişimin nedenlerini, Turizm ve terör ilişkisini, IŞİD’in doğuşu ve misyonunun ne olduğunu, Reyhanlı’dan Suruç’a, Ankara’dan, İstanbul’a kadar meydana gelen terör olaylarında güvenlik ve istihbarat zafiyeti olup olmadığı, darbe söylentileri ve başkanlık sistemi ile ilgili soruları hem akademik açıdan, hem sosyal, siyasal ve toplumsal açıdan yorumlayarak yanıtladı.

Programın son bölümünde ise sürecin nereye doğru gideceği ve terörün yoğunlaştığı bu günlerde Türkiye’nin durumunu değerlendiren Öneş, çözümün demokrasi olduğunu kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.