Bodrum Gündem

BİR SAATTE 8 BİN LİRA TRAFİK CEZASI…

1 saatte 8 bin lira trafik cezası (5)

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafında gerçekleştirilen uygulamada ceza yiyen sürücüler kendilerini savunurken, trafikte ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler. Sürücülerin bahane uydururken, komik duruma düştüler. Trafik uygulamasında, bir saat gibi kısa bir sürede 27 araç sürücüne yaklaşık 8 bin lira para cezası kesildi.

Bodrum Gündem Haber

Turgutreis-Bodrum Karayolu Konacık Mevkiinde, çok sayıda trafik ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, özellikle kırmızı ışık ihlali ve seyir halindeyken cep telefonu kullananlar sürücüler için cezai işlem uygulandı.

Sabah saatlerinde başlatılan uygulama öncesinde Konacık Kavşağı civarına kamera sistemi kuruldu. Bir Trafik Polisinin görevli olduğu ve çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Konacık kavşağında, kırmızı ışıkta geçenler ve cep telefonu ile konuşan sürücüler kayıt altına alındı.

1 saatte 8 bin lira trafik cezası (7)Avenue Bodrum AVM önünde kontrol noktası oluşturan ekipler, ihlallerde bulunan araçları tek tek durdurarak, sürücüler hakkında cezai işlem uyguladı. Kendilerini kırmızı ışıkta geçmediğini iddia ederek, yada kırmızı ışığı fark etmediğini ileri sürerek, savunan sürücülerden bazıları cep telefonunda sadece ses kaydı dinlediğini dahi iddia ederek, kendi canlarını ve başka sürücülerin canlarını ne kadar önemsediklerini ortaya koydular.

Kırmızı ışık ihlali yaptığı için hakkında ceza makbuzu kesilen bir sürücü, “Çok ani yandı, duramadım. Yoksa dururdum” derken başka bir sürücü ise ışığı görmediğini, fark bile etmediğini söyledi. Bariz bir şekilde ışık ihlalinde bulunduğu tespit edilen bir TIR sürücüsü ise kendisini “Önümde bir araç durdu, ondan duramadım” şekilde savundu.

1 saatte 8 bin lira trafik cezası (2)Uygulama boyunca ekiplerin başında olan Trafik Büro Amiri Komiser Fevzi Söztutar amaçlarının, trafik kuralı ihlali yapan sürücülerin kendilerinin ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atmamaları için uyarmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Trafikte cep telefonu kullananlar ile ilgili elimizde bilimsel veriler var. Cep telefonun kullanmanın alkolden daha tehlikeli olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış. Bizde yapmış olduğumuz bu uygulamalarda, özellikle cep telefonu ile araç kullananları ve kırmızı ışığı ihlal eden vatandaşlarımıza gerekli cezai işlemler uygulayarak, bir daha kendilerinin ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atmamaları için güvenli sürüşlerde bulunmalarını öneriyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.