Bodrum Gündem

TLB YENİ TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMINA KARŞI…

TLB YENİ TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMINA KARŞI…
tlb-atatürkü-tarih-kitaplarından-sildirmeyeceğiz
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen müfredat çalışmaları kapsamında hazırlanan, lise kademesinde tüm sınıflar için coğrafya ve tarih taslak öğretim programlarına liseli gençlerden tepki geldi.
Bodrum gündem Haber
Millî Eğitim Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan “eğitimde işbirliği” protokolü kapsamında, tarih ile coğrafya derslerinin 9-12´nci sınıflara ait taslak öğretim programlarına ilişkin kaygılarını dile getiren Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Bodrum Şubesi bir basın açıklaması düzenledi.
tlb-atatürkü-tarih-kitaplarından-sildirmeyeceğiz-1BU BİR MEYDAN OKUMADIR…
Bodrum Belediye Meydanında TLB Bodrum Şubesi Başkanı Yağız Coşkun tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İktidarın yıllardır yap-boz tahtasına döndürdüğü eğitim sistemi üzerinde bu sefer altından kalkamayacağı bir işe girmektedirler. MEB Talim ve Terbiye kurulunun 18 Mart 2016 tarihinde “taslak öğretim programı” başlığı altında bir kâğıt parçasını önümüze koydular, yayınlama tarihleri niyetlerini ortaya koyuyor, 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümünde bu taslağın yayınlanması meydan okumadır. Taslakta 20. Y.Y. girerken ulus devletin ortaya çıkmasından sonra eğitim kurumlarına verilen en önemli görevlerinden birisinin vatandaşlık bilinci olmasını ve bu nedenle de tarih dersine önem verdiklerini söylüyorlar. Emperyalizmin buyruğu altında milli devlete karşı olanlar artık vatandaşlık bilincinin geliştirilmesine yönelik gayretlere ihtiyaç kalmadığını, tarihte gerçekte neler olduğunun bilinmesine gerek olmadığını söylemektedirler”
ATATÜRK’TEN KOPARMA GAYRETİ…
Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasında, yeni Anayasa çalışmalarına da tepki vardı. Yağız Coşkun açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Nasıl ki ülkemizi bölmeye kalkacak, Atatürk’ün, Türk Milletinin içinde geçmediği anayasayı hazırlıyorlar şimdi de bu taslakla Türk gençliğini kendi değerlerinden Atatürk’ten koparma gayretine giriyorlar. Bizler emperyalizmi bu ülkeden defeden Türk gençliği olarak, bu taslağa geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz”
Cumhuriyet yurttaşı bilinciyle mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Coşkun, “Biat kültürünüz bize sökmez biz hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen gençliğiz bu açıklamadan sonra verdiğimiz mücadeleyi okullarda da, meydanlarda da yükselteceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini tarih derslerinden sildirmeyeceğiz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
BAKANLIK AÇIKLAMASI…
Taslak ile ilgili Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tarih dersi taslak öğretim programının öngördüğü temel beceriler arasında kronolojik düşünme, araştırma, bilimsel veya bilimsel olmayan tarih bilgisini birbirinden ayırt etme, kanıt değerlendirme gibi beceriler bulunuyor. Değerler arasında da vatanseverlik, farklılıklara saygı, millî değerlere duyarlı olma, evrensel değerlere duyarlı olma, soyut ve somut kültürel mirasa saygı yer alıyor.” İfadeleri yer alıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.