Bodrum Gündem

BODRUM İÇİN GİZLİ BİR PROJE Mİ VAR?

BODRUM İÇİN GİZLİ BİR PROJE Mİ VAR?

akın-üstündağ-mülteci-soru-önergesi

CHP Muğla milletvekili Av.Akın Üstündağ mültecilerin yerleştirileceği yerlerin nereler olduğunu başbakan Davutoğlu’na sordu.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın ÜSTÜNDAĞ Hükümetin Mültecileri Muğla İlinde yerleştireceği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Üstündağ Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde Avrupa’dan Türkiye’ye gönderilecek olan Suriyelilerle ilgili olarak, gelen mültecilerin Türkiye’ye giriş yapacakları noktalarda konteyner kentler kurulacağı gerek İçişleri Bakanı gerekse Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından dile getirilmektedir. Bu amaçla Muğla İli, Güllük Limanı mülteci giriş noktalarından biri olarak belirlenmiş olup, bu kapsamda Muğla İli, Milas İlçesi ile Bodrum İlçesi arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulacağı öne sürülmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

akın üstündağ mülteciler soru önergesiÜstündağ; önergesinde “Muğla İlinin Milas İlçesi ve Bodrum İlçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesinde bir mülteci kampı kurulacak mıdır? Bu bölge dışında Muğla İli sınırları içerisinde herhangi bir noktada mülteci kampı kurma çalışmanız var mıdır? Ülkemizin en önemli turizm alanlarından birinin merkezinde böyle bir mülteci kampı açılması, Milas ve Bodrum bölgesini hem turizm açısından, hem ekonomik açıdan, hem güvenlik ve hem de sosyal açıdan çok olumsuz etkilemeyecek midir? Yapılan incelemelerden yerel yöneticilerin mülteciler ve yerleştirilecekleri yer konusunda herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Bu konuda yerel yöneticilerden saklanacak kadar gizli bir proje nedir? Güllük Limanının bu türden bir mülteci kabulü yapması öncelikle bölgede ciddi güvenlik sorunu yaşanmasına sebep olmayacak mıdır? TÜİK tarafından en güvensiz il ilan edilmesi ile başlayan süreç Muğla’nın demografik yapısının değiştirilmesine kadar uzanmaktadır. Muğla ile ilgili olarak bölgenin sosyal ve kültürel yapısını değiştirmeye dönük özel bir proje mi uygulanmaktadır?” şeklindeki sorulara yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.