Bodrum Gündem

“24 YILLIK SUSKUNLUKLARINI BOZDULAR “…

“24 YILLIK SUSKUNLUKLARINI BOZDULAR “…

IMG_1118Bodrum CHP ilçe Örgütü’nün kurucu üyeleri yıllar sonra bir araya gelerek yerel ve ulusal gündemi değerlendirdiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum CHP ilçe örgütü kurucu üyeleri 24 yıl sonra ilk kez bir araya gelerek Bodrum ve Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundular.

7 Eylül 92 yılında Sedat Keten öncülüğünde bir araya gelen 16 kurucu üye Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütünü kurdular.

Dönemim şartlarına rağmen 297 üye ile ilk kez kongreye giden kurucu üyeler, CHP’de bir ilke imza atarak üye bazlı kongre gerçekleştirdiler. O süreci kurucu olarak görevlendirilen Sedat Keten’den dinliyoruz “ 7 Eylül 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisinin yeni kuruluşunda Allah’ın sevgili kulu olarak beni görevlendirdiler. Partimi kurarken burada bulunan şu andaki 12 arkadaşım, dört tane rahmetlimizle beraber partimizi kurduk. 93’ün 23 Ocağında da ilk kongremizi yaptığımızda tesadüftür ki Türkiye’de ikinci bir ilçede veya ilde partiye kayıtlı üye ile kongre yapacak adam çıkmadı. Bir kelaynak tarafımız ortaya çıktı ve biz partiye katılan üyelerle kongre yapan tek ilçe olduk Türkiye genelinde.” diyen Sedat Keten kurucu üye olarak 24 yıllık suskunluklarını niçin bozduklarını şu cümlelerle açıkladı “Bunca zamandır da sessizce siyaseti izledik. Bazı arkadaşlarımız aktif görevler aldılar. Ama sonuçta gördük ki ülkenin gidişatını, partimizin içinde bulunduğu handikapı o nedenle bir araya gelip konuları yerinde, zamanında hem Bodrum, hem de Türkiye bazında değerlendirelim istedik. Bu ekip hadi yürüyoruz deseler yürür. Hepsi yüreklerinde yaşları nüfusta eski ama gönülleri çok genç arkadaşlar. Ve bu ülke için canlarını vermeye hepsi razı. Çünkü bu ülke bizim ve özellikle partimizi bizim. Bu partiye kimse toz konduramaz, kondurtmayız.”

Sedat Keten: Sandıkta Oy Kullansın Diye Kimseyi Aramadık Veya Araç Tahsis Etmedik”

Üye bazlı seçimin aslında şu an CHP tabanının en çok ihtiyaç duyduğu seçim biçimi olduğuna dikkat çeken Sedat Keten “O gün için bizim blok listeye karşı duruşumuz vardı. Ben bir tek üye eşim dahil yazmadım. Bu partiyi odacıdan, genel başkanına kadar temsil edecek arkadaşları üye yapmalarını rica ettim ve onların yaptıkları üyeleri de aynen kabul edip her birisi de delegeymişçesine oy kullanma haklarını ellerinden almadım. Adayların seçiminde de kişilerin bir liste içinde olmasına da karşı çıktım. Turgutreis ilkokulundan getirdiğim üç tane okul tahtasına 297 üyeden 214 kişi aday oldu. Çok ilginçtir iki hastamız haricinde üyelerin hepsi kongredeydi. Kimseyi almak için araba göndermedim. Kimseyi davet için bir daha telefon etmedim. 294 üyemin hepsine bugün bile teşekkür ediyorum ki bunların %30’una yakınını kaybettik, hakkın rahmetine kavuştu. Ama kalanlar ben inanıyorum ki bir araya gelirlerse bu parti tabandan tavana çıkartabilirler.”

Dönemin belediye başkanı Emin Anter zamanında kurulan CHP’nin kurucu isimleri ; Sedat Keten (ilk kongrede CHP ilçe başkanı seçildi), Neşe Gökbel, Ayşe Yasemin Başaran, Zeki Köylü, Osman Öneş, Osman Uğur Sert, Halil Uyanık, Muzaffer Tanrıkulu, Mehmet Erhan Çınar, Cavit Acar, Süreyya Çamcı, Sertaç Tüzün ve vefaat eden dört kurucu üye ise dayı lakaplı Enver Demirkıran, Atare dedikleri Mustafa Atare, Banu Dilek Tezer ve Kadri Yenilmez. Kurucu üyelerden Sedat Keten, Osman Uğur Sert, Zeki Köylü ve Osman Öneş CHP ilçe başkanlıkları yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.