Bodrum Gündem

ANTİK LİMANLAR KONFERANSI İLGİ İLE İZLENDİ…

karia-antik-limanları

Bodrum Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda BODTO Konferans salonunda düzenlenen “Bodrum Yarımadası Antik Limanları” konulu konferans ilgiyle izlendi. Arkeolog Ayşe Temiz Kültür Mirasları Etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kültür Mirasları Etkinlikleri çerçevesinde ve Bodrum Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda düzenlenen “Bodrum Yarımadası Antik Limanları” konulu konferansta konuşan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç. Dr. Arkeolog Oktay Dumankaya,  Yarımadanın her tarafının karış karış araştırıldığını ve Koyunbaba, Myndos I, Myndos II, Çavuşadası, Kissebükü gibi 28’den fazla antik limanın olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Bodrum Yarımadası Antik Limanları_karya limanları (1)Bodrum Kent Konseyi Kültür Mirasları grubu başkanı Arkeolog Ayşe Temiz ev sahipliğindeki konferansa Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, Prof.Dr.Tuncay Kuleli ile konuya ilgi duyan yurttaşlar katıldı.

Bodrum Yarımadası Antik Limanları_karya limanları (7)Toplantı öncesi Bodrum Kent Konseyi Kültür Mirasları grubu başkanı Arkeolog Ayşe Temiz şu bilgileri verdi; “Toplantımız Bodrum’da bulunan antik limanlar ile ilgili. Bu gün 5-6 liman üzerinde durabileceğiz. Aslında çok daha fazla. Bizim için önemli olanlar limanlar Koyunbaba, Myndos Antik Kenti, Çavuşadası ve birde Kisse Bükü. Burası bildiğiniz gibi çok önemli ve buranın çok önemli ve büyük bir yerleşim merkezi olduğunu biliyoruz. Kültür mirasları çerçevesindeki bu tür etkinliklerimiz devam edecek.”

Arkeolog Ayşe Temiz açılış konuşmasında bu toplantıya tek başına sponsor olan Bodrum Deniz Ticaret Odasına teşekkür ederek sözü Yrd.Doç. Dr. Arkeolog Oktay Dumankaya’ya bıraktı.

Bodrum Yarımadası Antik Limanları_karya limanları (15)Yapılan çalışmalar sonucu hazırladıkları konferansın çok uzun olduğunu, bu nedenle kısaltarak aktaracağının bilgisi veren Dumankaya şunları söyledi; “2005 yılından, 2013’e kadar  Bodrum Yarımadası çevresinde Prof.Dr.Mustafa Şahin başkanlığında yürütülen, çalışmalara katıldım. Bu süreç içerisinde Bodrum Yarımadasında tespit ettiğimiz antik dönem yapılarının tescil çalışmaları, resterasyon ve konservasyon çalışmaları ile ilgili projeler hazırladık. Bodrum Yarımadasının en güney ucundan, Güvercinlik koyuna kadar olan bütün alanlarda tespit ettiğimiz limanlar ve liman yapılarına ait buluntular yer almakta.”

karia-baltasıBodrum Yarımadasının, Karya’nın en güzel limanlarına sahip olduğunun bilgisini veren Dumankaya, Bodrum Yarımadasında bulunan antik limanları ve buralarda bulunan yapıların özelliklerini içeren araştırmalarını fotoğraflar ve haritalar üzerinden izleyenlere aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.