Bodrum Gündem

GEZİ DİRENİŞİNİN 3.YILINDA BİR ARAYA GELDİLER…

gezi 3 yıl anması bodrum (10)

Gezi Olaylarının 3. yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi Bodrum’da da siyasi partiler ve STK’lardan oluşturduğu Bodrum Birleşik Haziran Hareketi, Belediye Meydanında bir araya gelerek, olaylar sırasında yaşamını yitirenleri andılar ve “3 yıl oldu. Hala buradayız, bir aradayız!” sloganı attılar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gezi Olayları’nın 3. yıldönümü nedeniyle Bodrum Belediye Meydanında bir araya gelen yurttaşlar, olaylar sırasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıyarak, çeşitli sloganlar attılar. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı Gezi Olaylarının 3.yılı anmasında “Gezinin İzinde… Burada Bir Aradayız. Birleşik Haziran Hareketi Bodrum” yazılı büyük bir pankart yer aldı. Gezi olayları sırasında yaşamını yitirenlerin isimleri okunurken, anma toplantısına katılanlar hep birlikte “Burada” diye bağırdılar. Daha sonra gezi direnişinde ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

gezi 3 yıl anması bodrum (16)Adalet Güler tarafından okunan ortak basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Tam 3 yıl oldu… Gezi Parkı başta olmak üzere, yaşam alanlarımıza amansız ve hukuksuz bir şiddetle saldıranların karşısında omuz omuza verdik; gençlerimizin yaratıcı zekasıyla, annelerimizin kucaklayan şefkatiyle, işçi kardeşlerimizin emekten gelen gücüyle, kadınlarımızın gür sesiyle, LGBTİ bireylerimizin biz de varız çığlığıyla el ele verip dayanışmamızı ve direnişimizi büyüttük. Bu onurlu direniş ve evrensel dayanışma karşısında çaresizlerin, korkakların günden güne daha da kirlenen politikalarına, günden güne tırmandırılan şiddetine, adaletsizliğine karşı, biz Gezi’nin çapulcuları, onlarca ayrı dille, sesle, renkle bir arada durduk, nefes aldık. Gezi bu ülkenin imdat çığlığı, direnme refleksi, derin bir nefes alışıdır!”

gezi 3 yıl anması bodrum (28)“Haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adı, bir parktan tüm ülkeye ve dünyaya yankılanan kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların hep bir ağızdan, bir arada söyledikleri şarkı” olduğunun ifade edildiği basın açıklaması şu şekilde devam etti; “Emekten yana, yoksuldan yana, doğadan yana, ezilmişten yana, ötekileştirilenden yana, kadından yana, barıştan yana her direnişin içinde yer alacağı, direnen herkesin dilinden düşürmeyeceği bir şarkı.”

gezi 3 yıl anması bodrum (15)“İsyan Devrim Özgürlük” sloganları ile “3 yıl oldu… Hala buradayız, bir aradayız!” vurgusunun yapıldığı basın açıklamasında hükümet politikalarını hedef alan şu ifadeler de yer aldı; “Şiddet ortamını küçük ve çirkin hesaplarıyla körükleyenlere, çatışma ve katliamlara göz yumarak yaşamlarımızı, yaşam alanlarımızı tehdit edenlere, ayrımcı politikalarıyla toplumu kutuplaştıranlara rağmen, bir aradayız. Türkü-Kürdü, Alevi’si-Sünni’si, Ermeni’si-Ezidi’si ile bir aradayız, buradayız!”

gezi 3 yıl anması bodrum (24)Gezi direnişinin 3.yılı anması için hazırlanan basın açıklaması çeşitli sloganlar ile sık sık kesilirken, basın açıklaması şu ifadeler ile sona erdi; “Barış’tan korkanlara inat bir aradayız, buradayız! Suruç’tan Sultanahmet’e, Sur’dan Bataclan’a, Cizre’den Ankara’ya, bir aradayız!Dört Ayaklı Minare’den Beyrut’a, Paris’ten Beyoğlu’na bir aradayız! Cerattepe’de, Aliağa’da Akkuyu’da, Çukurova’da bir aradayız. Soma’da, Kilimli’de Ermenek’te bir aradayız.  İztuzu’nda, Kissebükü’nde, Ortakent’te, Geriş’te, direnişte biraradayız! Barışın, dayanışmanın, kamusal yaşamın, özgür düşüncenin her türlü baskıdan uzak bir şekilde gelişebileceği, eşitlikçi yarınlar için bir aradayız! Meydanlarımızı, parklarımızı, sokaklarımızı, yaşam alanlarımızı ve hayatlarımızı özgür kılmak için bir aradayız, buradayız!”

“Bodrum’da Külliye istemiyoruz” sloganının da atıldığı basın açıklamasının ardından Ercan Kesal tarafından yazılan Gezi Olaylarının duygusal bir anlatımı yine Adalet Güler tarafından okundu. Güler’in yazıyı okurken duygulu anlar yaşarken, okumakta zorlandığı görüldü.

Gezi Olaylarının 3.yılı ile ilgili basın açıklaması sırasında polisin geniş güvenlik önlemeleri aldığı izlenirken, basın açıklaması sonunda yurttaşlar, üzerinde gezi olaylarında yaşamını kaybedenlerin resimlerinin olduğu pankartı yere bıraktılar.

Yurttaşlar, gezi olaylarında yaşamını kaybedenler için karanfillerini bırakarak sesiz bir şekilde meydandan ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.