Bodrum Gündem

BODRUM GAZETECİLERİNİN AĞABEYİ DİLEK CEBECİ VEFAT ETTİ…

BODRUM GAZETECİLERİNİN AĞABEYİ DİLEK CEBECİ VEFAT ETTİ…

dilek cebeci (1)

Bodrum’un Kültür ve sanat haberleri ile tanınan, Bodrum yerel basının güleç yüzlü ağabeyi Dilek Cebeci hastane kapısında geçirdiği kalp krizi sonucu kurtarılamayarak vefat etti. Bodrum basını ile kültür sanat camiası şokta.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum kültür ve sanat haberlerinin daimi izleyicisi olan ve bu izlenimlerini haberleştirerek fotoğrafları ile birlikte Bodrum’un tüm yerel basını ile paylaşan Dilek Cebeci yaşama veda etti.

dilek cebeci (2)1949 yılında çok sevdiği Zonguldak’ta doğan Cebeci İlk ve orta öğrenimini memleketi Zonguldak’ta tamamlayan Cebeci, 1965 yılında İstanbul Devlet Mimar Mühendislik Akademisi Işık Yüksek Okulunda başladı. 1971 yılında İnşaat Mühendisi olarak eğitimini tamamlayan Cebeci kendi ofisini kurarak proje, kontrollük ve taahhüt işleri yaptı. Bodrum’da İnşaat Mühendisleri Odasına kayıtlı en eski mühendis ünvanını da taşıyordu.

1997 yılında Bodrum’a yerleşti. Bodrum’da bir yandan mühendislik ve bilirkişilik yaparken, diğer yandan çok sevdiği kültür ve sanat ile ilgili bütün sergilerin müdavimi olarak, yıllarca sergilerin duyurularını, haberlerini ve fotoğraflarını Bodrum’un yerel basınına servis etti.

Geçtiğimiz yıl kalp rahatsızlığı nedeni ile ameliyat olan Cebeci, Bodrum defne Sanat Galerisinin de sahibiydi.

Edinilen bilgilere göre 3 Haziran gece yarısı 01:00 civarından mide sancısı ile Bodrum devlet Hastanesine başvuran Dilek Cebeci, hastane kapısında kalp krizi geçirdi. Bir saate yakın müdahale edilen Cebeci kurtarılamadı.

Bodrum’un sevilen ismi Cebeci’nin 3 Haziran Cuma günü ikindi namazının (17:01) ardından Bitez Adliyesi karşısında bulunan Rüştü-Gülsevim Kaynak Camiinde cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Bitez Mezarlığında toprağa verilecek.

Bodrum Gündem gazetesi olarak ailesi ve Bodrum basını başta kültür, sanat camiasının, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

DİLEK-CEBECİ-BODRUM-GÜNDEM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.