Bodrum Gündem

SICAKLIK 45.7 DERECE, BU BİR REKOR !!!

SICAKLIK 45.7 DERECE, BU BİR REKOR !!!
yanıyoruz-bodrum-gündem
Yaklaşık bir haftadır ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, Bodrum ve Muğla’da 1950 yılından beri kaydedilen en yüksek hava sıcaklığı rekorlarının kırılmasına neden oluyor. Son 66 yılın en yüksek sıcaklığı Milas’ta 45.7 derece olarak ölçülürken, Bodrum’da 42.8 olarak ölçülen sıcaklık, 47 derece olarak hissediliyor. 
Bodrum Gündem Haber
Meteoroloji Genel Müdürlüğü web sayfasında yayınlanan verilere göre, Muğla il geneli baz alınarak hazırlanan 66 yıllık verilerde Haziran ayı ortalama sıcaklığı 22,9 derece olan bölgemizde, bugüne kadar ölçülen en yüksek sıcaklık 27 Haziran 2007 tarihinde 40,8 derece olarak kaydedilmiş.

Türkiye’nin çöl sıcaklarının etkisi altına girdiği 17 Haziran 2016 Cuma günü Fethiye Değirmenbaşı Ekip Orman Deposu meteoroloji istasyonunda ölçülen 47,2 derece Muğla’da Haziran ayı içerisinde son 66 yılda ölçülen en yüksek hava sıcaklığı olarak tarihe geçti.

Çöl sıcaklarından en çok nasibini alan ilçelerden olan Bodrum ve Milas’ta da son 66 yıl istatistiklerine göre çok yüksek değerler kayda geçti. Bodrum’a göre çöl sıcaklarından daha çok etkilendiği görülen Milas son 6 günde Türkiye’nin hava sıcaklığı en yüksek ölçülen merkezlerinin başında geliyor. 18 Haziran Cumartesi gününden itibaren Bodrum ve Milas’ta ölçülen ve rekor üstüne rekor kıran değerler şöyle.

18 Haziran Cumartesi günü Bodrum’da 42,8 derece ile Türkiye’nin en yüksek 5. hava sıcaklık değeri ölçülürken, Milas’ta 44,3 derece ile Türkiye’nin en sıcak 2. merkezi oldu. 19 Haziran Pazar günü Bodrum’da hava biraz serinleyerek 36,2 derece olurken, Milas ise 45,1 derece ile yine Türkiye’nin en sıcak yüksek 2. merkezi olarak kayıtlara geçti. 20 Haziran Pazartesi günü hava sıcaklığı Bodrum’da 37,5 derece, Milas’ta 43,7 derece ölçüldü. 21 Haziran Salı Günü Bodrum’da hava sıcaklığı 41,7 derece olurken, Milas’ta ise hava sıcaklığı 45,7 derece olarak ölçüldü. Milas’ta ölçülen bu sıcaklık Salı günü itibariyle bir merkezde ölçülen Türkiye’nin en yüksek hava sıcaklığı olarak kayıtlara geçti.

22 Haziran Çarşamba günü ise Bodrum’da öğle saatlerinde 42,8 dereceye çıkan hava sıcaklığı, hava koşulları nedeniyle vatandaşlar tarafından 47 derece olarak hissedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.