Bodrum Gündem

BODRUMLU GAZETECİLER SALDIRIYI KINADI…

BODRUMLU GAZETECİLER SALDIRIYI KINADI…

bodrumlu gazeteciler saldırıyı kınadı (1)

Önceki gün Bodrum Garden Resort Otel’de çıkan yangını görüntülemek isteyen Kent Haber muhabiri fiziki ve sözlü saldırıya uğramış ve kamunun haber alma hakkını engellenmişti.  Bodrum’da görev yapan Bodrum Basın Platformu üyeleri otelin önünde bir araya gelerek olayı kınayan bir basın açıklaması yaptılar.

Bodrum Gündem Haber

Önceki gün Bodrum Garden Resort Otel’de çıkan yangını görüntülemek isteyen Kent Haber muhabirine fiziki ve sözlü saldırıda bulunan otelin önünde, bir araya gelen ulusal ve yerel basın temsilcileri bir basın açıklaması yaparak, otel çalışanlarının bir fikir işçisine yönelik gerçekleştirdikleri fiziksel ve sözlü saldırıyı basın açıklaması yaparak protesto ettiler.

bodrumlu gazeteciler saldırıyı kınadı (3)Bodrum Basın Platformu adına konuşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Kent TV Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu kamu görevini yerine getiren ve toplumun aynası olan gazetecilere karşı yapılan bu davranışı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Gümbet Mahallesi’ndeki Bodrum Garden Resort Otel’de çıkan  yangını ve yangına yönelik müdahaleyi görüntülemek isteyen bir basın mensubu arkadaşımız otel çalışanları tarafından tekme ve yumruklarla darp edilmiştir. Söz konusu kişiler, meslektaşımıza vurarak görüntü almasını engellemeye çalışmıştır. Fiziksel ve sözlü saldırıya da maruz kalan basın mensubu arkadaşımız, çektiği görüntüleri silmesi ve haber yapmaması konusunda tehdit edilmiştir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, otel personeli, gazeteci arkadaşımızın kamerasını elinden zorla alarak bir fikir işçisinin çalışma özgürlüğünü gasp etmiştir. Bodrum Basın Platformu olarak kamu görevini yerine getiren ve toplumun aynası olan gazetecilere karşı yapılan bu davranışı şiddetle kınıyoruz. Görevleri sadece haber yapmak olan gazetecilere yönelik baskı ve şiddete bugün olduğu gibi yarın da tepkisiz kalmayacağımızı özellikle vurguluyoruz.”

bodrumlu gazeteciler saldırıyı kınadı (4)Basın açıklamasının ardından gazeteciler olayı alkışlarla protesto ederek otelin önünden ayrıldı.

Olayın duyulması ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yetkilileri başta, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Özyiğit, BODER Başkanı Halil Özyurt ve birçok meslek kuruluşundan kınama ve geçmiş olsun mesajları gelirken, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut saldırıya uğrayan Kent TV muhabirini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Diğer taraftan otel çalışanlarının neden yangını görüntülemek isteyen muhabire saldırdığı ise merak konusu. Bodrum Garden Resort Otel’de çıkan yangın bu otelin güvenlik önlemlerinin yetersiz ve standartlara uygun olmadığı anlaşılıyor. Tarihi eserler üzerine inşaa edilmiş otelin ruhsatında da eksiklik var mı sorusu da yine akla gelen sorular arasında.

bodrumlu gazeteciler saldırıyı kınadı (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.