Bodrum Gündem

PİCASSO’NUN BİLİNMEYEN YÖNÜ

21.07.2016
0
A+
A-

picasso (28)Ressam ve seramik sanatçısı Prof.Dr. Erdinç Bakla tarafından Picasso’nun az bilinen yönü seramikçiliğine dair söyleşisi Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyün’de gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye’nin önde gelen seramik sanatçısı Prof. Dr. Erdinç Bakla, dünyaca ünlü ressam Picasso’nun az bilinen yönlerinin konu alan söyleşisine  ressamın acımasız iç dünyasına tahammül edebilen tek âşığı olan Françoise Gilot ile ilişkisinin anlatıldığı “Picasso İle Yaşamak” isimli filmle devam edildi.

Yaklaşık 45 dakika süren söyleşide Prof. Dr. Erdinç Bakla, Picasoo’nun seramiğe başlama serüvenini ve  eserlerini  dinleyiciler ile paylaştı. Bakla sunum ile ilgili şunları söyledi “Picasso günümüz sanatçılarının da ötesinde bütün sanatçılar dağarcığında en ünlü sanatçı.  Çağa damgasını vuran ve çok renkli  bir sanatçı.  Bu renkliliği içinde seramikçiliği de var.  Bu akşamki programda Picasso’nun sanatçı kimliğini bir yana bırakıp seramikçiliği üzerine bir konuşma yaptım., onun eserlerini tanıttım. Bunları nasıl değerlendirmemiz gerektiği konusunda da kendi fikirlerimi açıkladım. “ dedi.

Prof. Dr. Erdinç Bakla konuşmasına şöyle devam etti “Picasoo’nun günümüze kadar hasar görmeden gelmiş üç bin olarak rakam veriyorlar fakat işin doğrusu iki bin sekiz yüz seken üç imiş.  Bu kadar adet seramik yapmış ama bunların bazılar beş yüz bazıları bin beş yüz tirajında çoğaltılmış.  Yani bunları beş yüzlerle çarparsanız korkunç rakamlar çıkıyor karşımıza.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.