Bodrum Gündem

YAZ MEVSİMİNDE KULAKLARA DİKKAT…

YAZ MEVSİMİNDE KULAKLARA DİKKAT…

Özel_Bodrum_Hastanesi-_KBB-_Uzmanı-Op_Dr_Süleyman_Zennuboğlu

Özel Bodrum Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Süleyman Zennuboğlu yaz aylarının gelmesi ile birlikte serinlemek için deniz ve havuzları tercih eden vatandaşların kulak ve burunlarına su kaçmaması için dikkati olmaları yönünde uyardı.

Bodrum Gündem Haber

Deniz suyunun temiz olması halinde sinüsleri açtığını ve gönül rahatlığı ile girilebileceğini söyleyen Op. Dr. Zennuboğlu, havuzun ise kulağında problem olan kişiler için zararlı olduğunu, özellikle sinüzit ve alerjik nezle hastalıkları olanların çok dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi; “Kulak zarı delik olan hastalara tavsiyemiz yüzerken kafalarını suya sokmamaları, silikonlu kulak tıkaçları kullanmalarıdır. Çünkü bu hastalar yaz aylarında kirli sulardan ciddi enfeksiyonlar kapabilmekteler. Bu enfeksiyonlar uğultu, kulak akıntısı, işitme kaybı, baş dönmesi ve kulak ağrısı şeklinde kendini gösterebilmektedir.”

Kulak yolunun asit-baz dengesi üzerine olumsuz etki yapan tuzlu suyun, dış kulak yolunda enfeksiyona sebebiyet verebildiğini hatırlatan Op. Dr. Zennuboğlu, kulak yolundaki kirin deniz suyu ile şişerek kulak tıkanmasına yol açabileceğini söyledi.

yaz-aylarında-havuz-ve-denizde-kulaklara-dikkatKULAĞA SU KAÇTIĞINDA YAPILMASI GEREKENLER…

Başınızı salladıktan sonra suyun kaçtığı kulak aşağıda olacak şekilde başınızı yan çevirin ve biraz bekleyin. Gelen suyu temiz bir mendil veya havlu kullanarak alın. Şikayetleriniz devam ediyorsa, mutlaka Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.