Bodrum Gündem

BESİAD YENİ YÖNETİMİ SEÇİLDİ…

BESİAD genel kurul 15 ekim 2016 (55)

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) 9.Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yeni Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi usulüne uygun olarak yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) 9.Genel Kurulu, üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımı ile BODTO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. BESİAD 9.Genel Kurulu, yeni Yönetim Kurulu seçimin yanında, dernek tüzüklerindeki bazı maddelerin değişikliğinin de görüşülebilmesi için, 3’te 2 çoğunluk imzası beklendi. Saat 11:00’de toplam üyelerin 3’te 2 oranındaki yeterli imza sayısına ulaşılması ile BESİAD 9.Genel Kurulu başladı. Gündemin il maddesi gereği, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Ahmet Biçer Divan Başkanlığına önerildi. Divan Başkanlığına Ahmet Biçer, Katip üyeliklere de Timur Yıldırım ve Kemal Özyurt oy birliği ile seçildiler.

BESİAD genel kurul 15 ekim 2016 (40)MAKAMLAR ve KİŞİLER GELİP GEÇİCİDİR…

Daha sonra 8.Dönem BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Özden iki yılın çabuk geçtiğini ve bu iki yıl içinde iki seçim yaşadıklarını anımsatarak; “15 Temmuz darbe girişimini de bu dönemde görmüş olduk. İş dünyası için zor geçen iki yılı hep beraber bu olumsuzluklarla yaşadık.” dedi.

Oldukça dikkat çeken bir konuşma yapan Özden şunları söyledi; Göreve geldiğim genel kurulda da söylediğim gibi iki yılın sonunda görevimi devrediyorum. Bu görev değişikliğinin aşağıdan gelen farklı düşüncelerin, seslerin ve fikirlerin BESİAD yönetiminde en üst düzeyde dile getirilmesi için fırsat yarattığını düşünüyorum. Bu bir dönem ya da iki dönem yönetim kurulu ve başkanlık düzeninin siyasette, sivil toplum örgütlerinde odalarda da gerçekleşmesini arzuluyorum. Makamlar, kişiler gelip geçici, kurumlar ve fikirler kalıcıdır. Hiçbir makam ve kişi vazgeçilmez değildir – olmamalıdır.”

BODRUM’U YÖNETENLER KENDİLERİNİ SORGULAMALI…

Özden konuşmasının devamında da şu ifadelere yer verdi; “Bodrum da bireysel ve yetkin olmayan yönetimlerin, artık Bodrum’u çıkılmaz bir sürece doğru götürdüğü görülmektedir. Bodrum’un marka değerine yakışacak şekilde, tüm kurumların kendilerini baştan aşağı sorgulayıp, ilerici ve yenilikçi bir vizyon ile Bodrum’u yönetmesi gerektiğine inanıyorum. Bodrum a acil şekilde çok kapsamlı bir kongre merkezinin kazandırılması gerekmektedir. En güncel örneği Bodrum Ticaret Odası yeni binayı yaparken az önce bahsettiğim vizyon doğrultusunda hareket edilseydi,  kongre merkezinin tesis edilip içerisinde bir bölümünde de yeni ticaret odası binası yapılamaz mıydı?”

Uğur İlhami Özden “BESİAD’ın tüm üyelerinin, bu derneğin çalışmalarına ve projelerine, organizasyonlarına katkıyı esirgemeyeceğini, yeni yönetime destek olacağına yürekten inanıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

BESİAD genel kurul 15 ekim 2016 (42)TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ DE GENEL KURULDA TARTIŞILDI…

Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresinin ardından, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ayrı ayrı ibrası yapıldı, tahmini bütçede yine Genel Kurul’da görüşülerek onaylandı. BESİAD’ın bazı tüzük maddelerinde güncelleme ve değişiklikler yapılması görüşülürken, Genel Kurul Üyeleri de tüzük değişiklikleri ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Tüzük değişiklikleri Genel kurul görüşmelerinde ki öneri ve düzeltmeler yapılmış halde, oy birliği ile kabul edildi.

TEK LİSTE İLE SEÇİM YAPILDI…

Divan Başkanı Ahmet Biçer usulüne uygun olarak yeni Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi için tek listenin olduğunu ifade etti. Salona başka adayların olmadığını sordu. Başka bir aday liste olmayınca, tek liste ile seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucu, BESİAD’ın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; İbrahim Emre Köroğlu, Neslihan Nazlıoğlu, Enver Kılıç, Altan Tezdiker, Murat Önder, Vedat Can Altuğlu, Kemal Özyurt, Hafize Dilek Öz, Yılmaz Algül, Ömer Dengiz, Mithat Karabıyıkoğlu, Süleyman Uysal.

BESİAD Disiplin Kurulu üyeliklerine; Ahmet Biçer, Semayi Yaman, Hüseyin Başyazıcıoğlu seçilirken, Denetleme Kurulu üyeliklerine de Kazım Arslan, Gazi Ağkurt ve Timur Yıldırım seçildi.

BESİAD genel kurul 15 ekim 2016 (43)MUHTEMEL BAŞKAN EMRE KÖROĞLU…

Divan Başkanı Ahmet Biçer muhtemel başkan Emre Köroğlu’nu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Köroğlu konuşmasına “Güzel ve yalnız ülkemin, aydınlık yüzlü iş insanları sizleri Halikarnas Balıkçısı’nın selamı ile selamlamak istiyorum; Merhaba.” diyerek başladı.

BESİAD kurulduğu günden, şu ana kadar, gerek iktisadi ve sosyal çalışmaları ve gerekse nitelikli duruşu ile biz üyeleri için her daim gururumuz olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” şeklinde konuşmasına devam eden Köroğlu şunları söyledi; Bizler Bodrum’a borçluyuz arkadaşlar ve artık bu borcumuzu ödeme zamanı geldi, hatta geçiyor. Daha da geç olmadan Bodrum’a olan borcumuzu ödememiz gerekir. Bodrum sevdalıları, cennet Bodrum’un o eşsiz havasını soluyanlar, ekmeğini, çocuklarının rızkını Bodrum’dan çıkaranlar, Bodrum’dan kazananlar, nasıl ödeyeceğiz borcumuzu Bodrum’a? Öncelikle Bodrum’u içten ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı koruyarak. Korumalı ve Bodrum’a sahip çıkmalıyız. Bu bizim Bodrum’a karşı borcumuzdur. Hepinizin bildiği bir Kızılderili atasözünden esinlenerek diyorum ki; “Bodrum bize atalarımızdan miras kalmadı, biz Bodrum’u çocuklarımızdan ödünç aldık… İnanıyorum bizler, bu mirası çocuklarımıza bırakabileceğiz. Her daim bunun mücadelesini vereceğiz.”

BESİAD genel kurul 15 ekim 2016 (44)GÜN; BODRUM ORTAK SEVDASINDA BULUŞMA GÜNÜDÜR…

Çalışma dönemlerinde modellerinin tecrübelilerin bilgi birikimi ve gençliğin de enerjisi ve teknoloji bilgisine dayandığına dikkat çeken Emre Köroğlu konuşmasını şöyle tamamladı; “Bodrumdaki tüm siyasi partileri, kurumları, odaları, STK’ları içine alan çalışmaları, lütfen yakından takip edelim. Tekrar ediyorum, hangi dünya görüşünde, hangi inançta olursak olalım; GÜN; Bodrum ortak sevdasında buluşma günüdür. GÜN; Bodrum’a, yani çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma günüdür. GÜN; Bu topraklarda Atatürk’ün ilkeleriyle yetişmiş, aklı ve bilimi rehber edinmiş, aydınlık yüzlü insanların azmini ve gücünü gösterme günüdür. Sözlerimi sizlere hayat boyu felsefe edindiğim bir söz ile noktalamak istiyorum. “Bir milletin başarısı, mutlaka bütün millî güçlerin, bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir…” Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.”

Dilek ve temenniler bölümünde ise özellikle geçmiş dönem BESİAD başkanlarından Cenk Sezgin’in eleştiri ve özeleştirilerinden oluşan söylemleri dikkat çekti. BESİAD üyeleri bu dönem görev yapacak olan arkadaşlarına yol gösterici önerilerde bulundular.

Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesi ile BESİAD 9.Genel Kurulu sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.