Bodrum Gündem

BODRUM’U ENDER GÜZEY TEMSİL EDECEK…

BODRUM’U ENDER GÜZEY TEMSİL EDECEK…

ender güzey müzesi Arthill 1

Contemporary Istanbul, 11. yılında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde, 3-6 Kasım tarihleri arasında İstanbul’u çağdaş sanatla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu önemli fuara Bodrum’dan da “Ender Güzey Müzesi ARThill”de yer alıyor.

Bodrum Gündem Haber

CI bu yıl bir ilke imza atarak gerçekleştireceği Collectors’ Stories sergisinde Türkiye’nin önde gelen 60 özel çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri sanatseverlerle bir araya getirecek. Bu yıl önde gelen çağdaş sanat galerilerini 13.600 m2’ya yayılan bir alanda alan ağırlayacak olan CI, bölgesel karakterinden aldığı güçle tüm dünyaya hitap eden bir çağdaş sanat fuarı konumunda yer alıyor. Bu önemli fuara Bodrum’dan da “Ender Güzey Müzesi ARThill”de yer alıyor.

CI Dialogues bu yıl 3 gün boyunca 50’den fazla sanat profesyonelini, sanatçıyı ve koleksiyoneri çağdaş sanatın durumunun yanı sıra ekonomisinin ve piyasasının güncel niteliklerini değerlendirmek üzere bir araya getirecek. Plugin bu yıl da galeriler, mimarlık ve tasarım stüdyoları, yeni medya ile ilgili yaratım atölyeleri, oyun laboratuvarları, dijital sanat kolektifleri ve proje mekânları gibi inisiyatifleri bir araya getirecek.  ender güzey müzesi Arthill 2

Ender Güzey Müzesi- ARThill

ARThill Ender Güzey’in farklı dönemlere ait eserlerinin sergilendiği ve uluslararası sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği sanat ve kültür platformu olarak değerlendiriliyor.

“Bütünsel Sanat” ekolünün Türkiye’deki tek temsilcisi Ender Güzey, boğa boynuzu üzerinde yükselen  ARThill’i özgün mimari tasarımıyla bir “Sanatçı Müzesi” olarak inşa etmiş.

Mitolojide “tanrıçalar geçidi” olarak anılan antik Leleg yolunda Güzey’in felsefesini yansıtan ve bir sanat objesini andıran ARThill 2016 senesinde kapılarını sanatseverlere açtı. ARThill simgesi de boğa. Boğa simgesi ile ilgili olarak Ender Güzey şu bilgileri aktarıyor; “Birçok medeniyet boğayı simge olarak kullanmış. Doğurganlığın, yaşamın, yeniden doğuşun, toprağın, göklerin ve gücün simgesidir. Hititlerde boğa gök tanrısıdır. Mısır da Ay tanrıçası yıldızların boğasını simgeler. Bir zamanlar Dünyanın boynuzlar üzerine oturduğuna inanılmıştır. Zeus’un simgesi boğadır. Zeus yükseklerdedir, Olimpos’tan dünyayı izlemiştir. Mitoloji onun Olimpos dağında yaşadığından söz eder. Uygarlıklar yükseklerde yamaçlarda, gökyüzüne yakın yerlerde kurulmuştur.”

Ender Güzey Müzesi ARThill de Bodrum Alazeytinde Leleglerin  Antik kenti Syangela karşısında ki tepede yer alıyor.

Ender Güzey Müzesi “ARThill” Bodrum Alazeytin www.arthill.org  [email protected]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.