Bodrum Gündem

AV.CAVİDAN ÖZYİĞİT SEÇİLDİ…

AV.CAVİDAN ÖZYİĞİT SEÇİLDİ…
cavidan karaoz ozyigit
2010 yılından beri Bodrum Baro Temsilciliği görevini yürüten Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, 4’üncü kez Bodrum Baro Temsilciliğine seçildi.
Bodrum Gündem Haber
Muğla Barosu’nun 15-16 Ekim tarihlerinde yapılan genel kurulunda Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun’un tek aday olarak katıldığı seçimde yeniden Başkan seçilmesinin ardından, Bodrum İlçe temsilciği için aday olan Av. Cavidan Karaöz Özyiğit de, Bodrum’dan başka bir aday çıkmaması üzerine 4’üncü kez Bodrum Baro Temsilcisi oldu.
TEK ADAYLI SEÇİM…
Özyiğit “Avukatlık Kanunu’na göre her iki senede bir baro başkanı seçimleri yapılmaktadır. Buna bağlı olarak da baro başkanlığı seçimlerinden sonra da ilçe temsilcisi seçimleri yapılır. Yasaya göre bu seçimler atamayla yapılıyor. Böyle bir seçim avukatlık kanununda yer alan bir seçim değil, temayül yoklamasıdır. Bu sene 16-17 ekim tarihlerinde baro başkanlığı seçimleri yapıldıktan sonra ilçe temsilciğinin nasıl seçileceği konusunda Muğla Barosu’nda karar alındı. Seçim yapılması konusunda karar verildi. 31 Ekim tarihine kadar aday olmak isteyen arkadaşların müracaatları istendi. Ben de tekrar temsilcilik için aday oldum. Gelinen süreçte arkadaşlarımız benim temsilciliğimden memnun oldular ki aday çıkmadı. Sağ olsunlar onların destekleriyle temsilci olarak bugünlere geldik ve onların destekleriyle bu işi layıkıyla yürütmeye çalışacağız. Atamam da pazartesi itibariyle yönetim kurulunda gerçekleştirildi ve bana da bildirildi. Temsilci yardımcısı arkadaşlarımla beraber bu görevi yürüteceğiz. Allah utandırmasın. Meslektaşlarımıza, Bodrumumuza, ülkemize hayırlı olmaya çalışacağız.” dedi.
cavidan özyiğit karaözMuğla genelinde yaklaşık bin 190 avukat olduğunu, bunun 330 tanesinin Bodrum’da görev yaptığına işaret eden Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Cavidan Karaöz Özyiğit sözlerini şöyle tamamladı: “Muğla genelinde yaklaşık bin 190 avukat var, bunun 330 tanesi Bodrum’da. Dolayısıyla Bodrum temsilciği kalabalık bir ilçe temsilciliği. Ben her konuşmamda dile getiriyorum; Bodrum artık il stütüsünde bir kentimiz. Bu kadar büyük bir kentin bir barosunun da olması gerektiği düşünüyorum ben ama biz Muğla Barosu bütün ilçelere yetişmeye çalışan bir baroyuz. Muğla Barosu olarak da büyük bir baroyuz ve bu baronun üyesi olmaktan gurur duyduğumu belirterek bunu söylüyorum. Muğla Barosu bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün başkanlarıyla, baroda görev yapan meslektaşlarımla beraber büyük bir barodur. Türkiye genelinde etkinliğini korumuştur, korumaktadır ve koruyacaktır.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.