Bodrum Gündem

EL ELE VERİP PEKSİMET’TE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ AÇTILAR…

peksimet-köyü-intPeksimet mahallesinde 45 gün önce Feridun Büyükyıldız ve kabaktan aksesuarlar yapan sanatçı Hüseyin Özgül’ün öncülüğünde başlatılan Peksimet Çocuk Kütüphanesi kazandırma çalışması sonuç verdi. Kütüphanenin açılışına yarımadanın her yerinden yüzlerce Bodrumlu akın etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Peksimet Çocuk Kütüphanesi açılışına başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere, CHP’li meclis üyesi Niyazi Atare, ressam Mine Arasan, Feridun Büyükyıldız,Hüseyin Özgül ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Yaklaşık 45 gün içinde hayat geçirilen proje için her kesimden gönüllü hizmet etti. Peksimet Çocuk Kütüphanesinin içindeki bir bölüm geçtiğimiz aylarda bir trafik kazasında hayatını yitiren 9 yaşındaki Ada Uz için de bir bölüm ayrıldı. Ada Uz’un annesi ve babası açılışta oldukça duygusal anlar yaşadılar.

Kütüphanenin açılışına Türk Hava Kurumu Bodrum Şubesi temsilcileri hediyeleri ile gelirken, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu  şenlikte çocuklar için özellikle köpeklere nasıl yaklaşılması gerektiğini, köpek davranışlarını anlatarak 500 adet kitapçığı ücretsiz dağıttılar.

Peksimet Çocuk Kütüphanesinde 4 bin kitabın yanı sıra çok sayıda oyuncak da yer alıyor.Projenin öncülerinden Hüseyin Özgül, açılışla ilgili olarak sanatçı Nejat İşler’in yanı sıra bu oluşuma destek veren tüm gönüllülere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.