Bodrum Gündem

BODRUMLU HAKAN GÖKSU’NUN “DEĞİŞTİR BAKALIM”I VİZYONDA…

değiştir bakalım gala (10)Türkiye’deki tüm sinemalarda aynı anda vizyona giren, senaristliği ve yapımcılığı 15 yıldır Bodrum’da yaşayan Hakan Göksu ile Nehir Aksu tarafından yapılan”Değiştir Bakalım” adlı komedi filminin galası Bodrum’da gerçekleşti.
Bodrum Gündem Haber
Senaristliği ve yapımcılığı 15 yıldır Bodrum’da yaşayan Hakan Göksu ile Nehir Aksu tarafından yapılan, oyuncularının tamamının tiyatro sanatçısı olduğu film, tüm Türkiye’de aynı günde vizyona girdi. Kadın erkek ilişkilerini farklı bir pencereden ele alarak kadınların sorunlarını komik bir dille beyaz perdeye aktarmayı hedefleyen ve çekimleri İzmir’de yapılan filmin galası ise Bodrum’da yapıldı.
Yönetmenliğini Eda Fatma Gürbüz’ün yaptığı filmde Tuğçe Karaoğlan, Nilgün Kasapbaşoğlu, Arman Kutman, Merve Altınkaya, İnci Pars, Güray Yalçın, Bora Karakul ve Fatma Karanfil gibi tiyatro sanatçıların rol almış. Filmin fikir annesi ve tüm yapım aşamalarında yer alan isimlerden biri olan yapımcı-senarist Hakan Göksu’nun eşi Zeynep Göksu, film hakkında şunları söyledi:  “Biz bir fikir oluşturduk ve eşim Hakan’a öyle bir şey yaz ki Bodrum’dan çıksın ve kadınlara özgü bir şey olsun dedik. Gülerken düşündürecek bir fikir olsun, erkekler kendilerini kadınların yerine koysun dedik. Hakan da bu senaryoyu yazdı. Bu filmin senaryosunun yazımı yaklaşık 3 ay sürdü. Eşim Hakan Göksu yazdı, bir aile filmi. Dostlarımızın da desteğini aldık. Tamamen amatör bir çıkışla oldu. Fakat amatör çıkışımız şöyle bir profesyonelliğe döndü; filmdeki bütün oyuncular bizlere son derece yardım ettiler ve oyuncularımızın hepsi tiyatro ve konservatuar kökenli. Çekimleri İzmir Foça’da yaklaşık 900 bin lira bütçeyle yapıldı. Biz bu filmi Türkiye’deki tüm kadınlara armağan ettik. Argo olmadan durum komedisi yapmadan, çirkin hareketler yapmadan biraz gülümsetebileceğimizi göstermek istedik.”
Hakan Göksu’nun milli briççi olduğunun altını çizen Zeynep Göksu konuşmasını “Bu galayı onun briççi arkadaşlarına ithaf etmek istedik. Buradaki katılımcıların çoğunluğu Bodrum’daki 3 tane briç kulübünün üyeleridir. Yalıkavak, Bodrum ve Belediye briç kulübünün destekleriyle bu galayı gerçekleştirdik” sözleriyle tamamladı.
Film özetle, kasabada yaşayan kadınlar ve erkeklerin rol değiştirmesiyle başlayan olayların, bir komedinin başlangıcı olmasını anlatıyor. Artık kadınlar evin reisi, erkekler yuvayı kuran birer dişi kuştur. Askere bile kadınlar gitmektedir. Hatta mafyalar bile artık kadındır. Erkeklerin durumu ise gazete haberlerine manşet olacak türdedir. Kasabada kadın-erkek ilişkisi ekseninde eğlenceli ve komik durumlar ortaya çıkacaktır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.