Bodrum Gündem

 İDARE MAHKEMESİ BODRUMLU ŞOFÖRLERDEN YANA KARAR VERDİ…

 İDARE MAHKEMESİ BODRUMLU ŞOFÖRLERDEN YANA KARAR VERDİ…

bodrum-şoförler-odası-açıklama--chp-ile-ilgiliYalıkavak Kooperatifi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne karşı Muğla 1. İdare Mahkemesinde açılan davada Yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Bodrum Gündem Haber

14.10.2016 tarihinde UKOME tarafından alınan Sefer hareket saat ve sayılarına ilişkin UKOME kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli dosyada, mahkemece Yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Muğla Vergi Mahkemesince Taksi (T Plaka) ve Servislerden (S Plaka) alınan Güzergah İzin, Araç Uygunluk ve Taksi-Servis Çalışma İzin Belgesi ücretleri adı altında alınan paraların yasal olmadığını ve taksicilerden ve servis sahiplerinden alınamayacağına hükmeden vergi mahkemesinden sonra, Yalıkavak Kooperatifi tarafından Muğla 1 İdare Mahkemesine açılan dava da 14.10.2016 tarihinde UKOME tarafından alınan Sefer hareket saat ve sayılarına ilişkin UKOME kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli dosyada, mahkemece Yürütmenin durdurulması kararı verilmiş oldu.

Yalıkavak Kooperatifi Avukatı Av. Barış Eğilmez tarafından açılan davada verilen kararda; Büyükşehir Belediyesinin sefer hareket saat ve sayılarının Belediyeye ait otobüslerle sefer sayısı daha önce 18 iken, UKOME nin 14/10/2016 tarihinde almış olduğu kararla 24 sefere çıkartılmıştı. Kooperatiflere ait otobüsler arasında homojen ve adaletli bir şekilde tespit edilmesi gerektiği belirtildi.

Bu kararla Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na karşı bir dava daha kaybetmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.