Bodrum Gündem

ENGELLİLER İÇİN UYGULAMA EVİ PROJESİ HAYAT GEÇTİ…

sağlık vakfı karia rotary kulübü uygulama evi projesi (19)Karia Rotary Kulübü ve Bodrum Sağlık Vakfı işbirliği ile engelli öğrencilerin tek başına yaşama becerilerinin artması için Rehabilitasyon Merkezi  bünyesinde “Uygulama Evi” projesini hayata geçirdiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yapılan proje ile Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden destek alan bireylerin daha eşit ve engelsiz bir yaşama doğru kendilerini bir adım öteye götürmesi amaçlanıyor.

Turgutreis’te bulunan merkezde “Uygulama Evi” açılışına Karia Rotary Kulübü dönem başkanı Afet Aksu, Bodrum Sağlık Vakfı başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın eşi Cihan Yılmaz, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eğitimci eşi Hülya Kocadon’un yanı sıra Karia Rotary Kulübü üyeleri ile engelli bireyler ve öğretmenler katıldı.

Uygulama Evi’nin açılış kurdelesini Karia Rotary Kulübü dönem başkanı Afet Aksu, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın eşi Cihan Yılmaz ve Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon birlikte kestiler.

sağlık vakfı karia rotary kulübü uygulama evi projesi (16)Açılışta bir konuşma yapan Kulüp başkanı Afet Aksu şunları söyledi “Engelli çocuk ve ailelerine Turgutreis’te uzun yıllardır hizmet veren Bodrum Sağlık Vakfı ile işbirliğimiz kurulduğu günden bu yana devam etmektedir.  Sevgi ve hoşgörü sahibi vakıf çalışanları, gönüllüleri, deneyimli doktor ve eğitimcileriyle bir bütünlük içinde yürütülen rehabilitasyon ve eğitim çalışmalarının bir çözüm ortağı olarak Karia Rotary Kulübü her zaman yanınızda olacaktır. Atölye çalışmaları ve fizik tedavi çalışmaları yanında buradan hizmet alan bireylerin kişisel gelişim ve donanımlarına bir yenisini eklemek üzere “Uygulama Evi projemiz” ile yanınızdayız. Bu merkez de eğitim ve destek alan tüm bireylerimizin daha eşit ve engelsiz bir yaşama doğru kendilerini bir adım öteye götürecek olan Uygulama Evinin açılışında sizlerle birlikte olmak hepimizi mutlu ve gururlu kılmaktadır. Karia Rotary Kulübü proje çalışmasında en büyük desteği bize güvenen sponsorlarımıza da tek tek teşekkür ederiz. “ dedi.

sağlık vakfı karia rotary kulübü uygulama evi projesi (14)Bodrum Sağlık Vakfı başkanı Ahmet Biçer, hayata geçirilen projenin benzeri kurumlar arasında ilk olma özelliğinin yanı sıra çok da değerli bulduğunu ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü “ Başından beri söylüyorum; bizim vakfımız ve merkezimiz imece örneğinin en güzel biçimde hayata geçmiş halidir. Kurulduğumuz günden bu yana engelli bireylerimiz için attığımız her adımda dostlarımız, yarımadada faaliyet gösteren pek çok kulüp ve sivil toplum kuruluşu bizi hiç yalnız bırakmadı. Bu proje ile çocuklarımızı hayata hazırlayacağız. Bir evde bulunması gereken her şey var. Kimsenin yardımına ihtiyacı olmadan yaşamayı, hayatta kalmayı öğrenecekler. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Uygulama Evi Projesine destek veren kişi ve kurumlar “Hülya Kocadon, Meltem Gökhan,  Can Dikmen, Ayşe Yılmaz ve 20 ayrı sponsoru ile Ali Çoşar, Ersin-Sinan Kızıltan, Ahmet Erdemli, Yağız Anıl Aksu,On Yapı Vedat Altuğlu, Sefa Elektronik, Bodrum Perde, Şerife Aytekin, Mustafa Muhteşem Viter, Ertan Özkan,KW Bodrum Bölge Müdürlüğü’n den Burak Gözüm, Filiz Özatıcı ve Sema Çoşar”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.