Bodrum Gündem

  BİR HAFTADA 19 BİN LİRAYLA, 141 ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİLER…

  BİR HAFTADA 19 BİN LİRAYLA, 141 ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİLER…

 

bir-haftada-19-bin-lirayla-141-öğrenciyi-sevindirdilerDemokrasi için çok önemli bir kampanyaya imza atan Alkım Denizaslanı ve CHP’li Bodrum belediyesi Meclis Üyesi Nurten Çakıcı Bıçak, 141 öğrenciyi sandıkları ile buluşturuyorlar. Bir hafta önce başlayan kampanyada  19 Bin Liralık bilet alındı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Alkım Denizaslanı ve CHP’li Bodrum belediyesi Meclis Üyesi Nurten Çakıcı Bıçak ‘ın “Her Şey Birle Başlar”  sloganı ile  sosyal medya üzerinden bir hafta önce başlattıkları kampanyada, 141 öğrencinin tüm yol masrafları karşılandı.

“Gençler Hem Aileleri İle Buluşacak Hem De Oylarını Kullanacaklar”…

Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki üniversite öğrencilerini 16 Nisan’da yapılacak referandumda oy kullanabilmelerini amaçlayan ve bugün sona eren kampanya ile ilgili CHP’li Bodrum belediyesi Meclis Üyesi Nurten Çakıcı Bıçak şunları söyledi söyledi “Bu işin fikir babası Alkım Denizaslanı’dır. 20 yaşındaki bu gencimizin başlatmış olduğu kampanyaya destek olmamak içten bile değildi.  Çok büyük bir örnek oldu ülkemiz için. Hem aileleri çocuklarına kavuşturmak hem de gençleri sandığa taşıyarak vatan bilincini aşılamaktı amacımız. Bir oyla tarihe imza atacaklarına inanıyoruz.  Bu kadar kısa zamanda bu sayıya ulaşmayı beklemiyorduk açıkçası. Bodrum yine farkını konuşturdu, duyarlılığını gösterdi ve bir haftada 19 bin liralık bilet aldık öğrencilerimize. Bir çok gönüllümüz verdikleri katkının bilinmesini istemediler, isimsiz çok kahramanımız var. “ dedi.

“Bu Sadece İki Kişinin Başarısı Değil”…

Bodrum’un sosyal ve siyasal yaşamın içinde oldukça aktif olan Alkım Denizaslanı,  kampanyada gelinen nokta ile ilgili şunları söyledi “Kendi arkadaş çevremizle konuşurken sandığa katılım oranının yüksek olması gerektiğinin öneminin farkındaydık. Sandığa katılım oranı geçtiğimiz seçimlerde %80-82 bandındayken, bu acaba nasıl %90 ve üzerine çıkarılabilir diye düşündük.  Daha önce oy kullanamayan veya oy kullanmaya gideceği yere maddi imkansızlıklar nedeni ile ulaşamayan gençlerimize destek kampanyası başlatmaya karar verdik.  Bu kararı sosyal medyadan paylaştığımda  Nurten Çakıcı Bıçak ablam bana inanılmaz destek oldu.  İşin doğrusu benim tek başıma başarabileceğim bir proje de değilmiş, bunu da öğrenmiş oldum.  Bodrum halkının duyarlılığı, yardımseverliği ve bize olan inancıyla bu iş oldu. Bu işi aslında iki kişinin de başarısı değil. İnsanların yüreğindeki sevgi, paylaşma, yardımlaşma ruhu ile başarılmıştır.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin yönetiliş tarzında artık Mustafa Kemal’in ülkesini emanet ettiği gençlerin de  söz hakkı olacak.  Şu anda 141 öğrencinin Türkiye’nin her yerinden gidiş geliş biletleri alındı.  Bu biletlerin bazıları otobüs, bazıları da uçak oldu. “

Bu gençlerin hiç birine nasıl oy kullanacaklarını sormadıklarının altını çizen Nurten Çakıcı Bıçak “Bize şunu söylediler ‘Hala böyle insanlar var mı? Pek çok yere müracaat ettik ama bize kimse dönmedi. Sayenizde oylarımızı kullanıp ailelerimizi göreceğiz. ‘ diyenler oldu. Ailelerinden de teşekkür telefonları aldık. Bodrumlularla gurur duyuyoruz. Bodrum Gündem ailesine de teşekkür ediyoruz. Sosyal medyadan kampanyamızı başlattığımız gün bizi haber yaparak duyurumuzun daha fazla insana ulaşmasını sağladılar. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.