Bodrum Gündem

BODRUMLU SÜNGERCİ TEYZEYE SAHTE PARA VERDİLER…

BODRUMLU SÜNGERCİ TEYZEYE SAHTE PARA VERDİLER…

süngerci teyze sahte para ile dolandırıldı (1)

14 yıldan bu yana babası ve eşinin işini sürdüren Süngerci Teyze Güler Akıldani’ye sahte 200 lira vererek dolandıran kişinin ardından beddua okuyor.  

Bodrum Gündem Haber/FB

Azmakbaşı Atatürk Ortaokulunun duvarında 14 yıldan bu yana sünger satarak nafakasını çıkaran ve evinde çorbasını kaynatan, Bodrum’un tanıdığı simalardan birisi olan süngerci teyze Güler Akıldani sahte para ile dolandırıldı. 25 liralık sünger alan kimliği meçhul bir dolandırıcı, süngerci teyzeye sahte 200 lira verdi. Süngerci Güler teyze de paranın üzeri olan 175 lirayı dolandırıcıya verdi. 200 lira sahte para veren ve üzerrine de 175 lira alan dolandırıcı hemen kayıplara karıştı.

Süngerci teyze Güler Akıldani çeşitli ödemelerini yapmak üzere bankaya gittiğinde ise adeta beyninden vurulmuşa döndü. Bankacı 200 liranın sahte olduğunu söyleyerek, delgeç ile 200 liralık banknotu iptal etti. Bu duruma isyan eden Güler Akıldani de bir kartonun üzerine yapıştırdığı sahte paranın altına “Bunu bana veren şerefsizdir…” şeklinde bir yazı yazarak dolandıranın arkasından beddualar etti.

Süngerci teyze Güler Akıldani “Süngercilik babamın ve kocamın mesleğidir. 14 senedir burada satış yapıyorum. Beni kandırdılar, aldattılar. Adamın biri bozuk yok diyerek ceplerini aradı ve sonra bozuk yok diyerek bu 200 lirayı bana verdi. Ondan sonra borcumu ödemek için bankaya gittim. Bankada bana paranın sahte olduğunu söylediler. Birde paranın üstünü de verdim ben. Çok terbiyesiz ve çok şerefsizdir beni kandıran…” dedi.

Bodrum’da yoğun alışverişin olduğu dönemlerde, esnafların büyük miktarlı paralara özellikle dikkat ve kontrol etmelerinde fayda var.     

süngerci teyze sahte para ile dolandırıldı (4) süngerci teyze sahte para ile dolandırıldı (2) süngerci teyze sahte para ile dolandırıldı (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.