Bodrum Gündem

GENÇ KÜREKÇİLER ŞİMDİLİK BAKLAVASINA YARIŞTI…

bodrum amatör kürek yarışı celal gürsoy (8)Bodrum’da eski Milli Kürekçi Celal Gürsoy’un kişisel çabaları ile başlattığı temel kürek eğitimi meyvelerini vermeye başladı. Kürek temel eğitimi alan sporcular, kendi aralarında yarıştı. Milta Bodrum Marina’da kısa ama oldukça çekişmeli geçen yarışta; kürek çekmeyi öğrenen gençler ve yetişkinler, heyecanlı anlar yaşadı.

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) bünyesinde 8 Haziran’da kürek kursuna katılan 14 yaş altı 6 çocuk, amatör yetişkin kürekçilerin desteğiyle ilk yarışlarını gerçekleştirdi. Antrenman kapsamında gerçekleşen deneme yarışında, heyecanlı anlar da yaşandı.

bodrum amatör kürek yarışı celal gürsoy (30)Eski milli kürekçi ve BAYK Kürek Antrenörü Celal Gürsoy yönetiminde çalışan 14 yaş altı kursiyerlerden iki takım oluşturuldu. 6 çocuk sporcu olması nedeniyle, takımlara yeni başlayan yetişkin sporcularda destek verdi. Kırmızı teknede Huntay İlbeyli, Yağız Öztürk, Işık Karakoç ile yetişkin olarak Ercan Ünlü kürek çekerken, dümende İlbeyli’nin babası Serol İlbeyli oturdu. Beyaz teknede ise Baran Efe Ulusal, Yiğit Efe Buladoğlu, Erim Altay ile yetişkin olarak Tutku Yılmaz kürek çekerken dümende Ulusal’ın annesi Betül Ulusal oturdu. Yarışın startını antrenör Celal Gürsoy verdi. 100 metrelik bir mesafede kürek çeken gençler, deneme yarışında büyük keyif aldı. Bu arada aileler ve amatör kürekçiler de tekne üzerinden yarışmayı heyecanla izlediler. Yarış sonrasında BAYK Kürek Temel Eğitimini alan ve yapılan sınavda başarı gösterenlere yarış sonunda sertifikaları verilirken, yarışı kazanan ekibin ilk ödülü ise bir tepsi baklava oldu. Yarışmayı kazanan kürekçiler baklavayı yarışı kaybeden ekip ile paylaşırken, baklavalar genç sporcular tarafından adeta kapışıldı.

bodrum amatör kürek yarışı celal gürsoy (37)Yarış sonrası yarışa katılanları tebrik eden Antrenör Celal Gürsoy, “Dört kişilik teknelerde, üçer genç var. Bir aydır tekneye çıkarak, 20 kilometre civarında antrenman yaptılar. Yarışmayı düşünmüyorduk ama gençler yarışmayı istedi. Bu nedenle temsili, özel bir yarış düzenledik. Liman girişinden başlayarak yaklaşık 100 metrelik bir mesafede kürek çektiler. Federasyona bağlı bir spor. Türkiye’de de tanındı ve Türkiye şampiyonları yapılıyor. Biz de İstanbul’daki bu işi yapan Vira Yelken ile BAYK ile birlikte bir anlaşma yaptık, iki tane tekne getirdik. Burada iki tekneyle gençleri yetiştirmeye başladık. Hobi kürekçileri yetiştirmeye başladık…” dedi.

Celal Gürsoy Bodrum’da kürek sporunun gelişmesi için antremanlara devam edeceklerini, gün geçtikçe ilgi duyanların sayısının arttığını ve bu sporun da 7’den 70’e herkes tarafından rahatlıkla yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.