Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA MUHTEŞEM BİR DEFİLE… (FOTO GALERİ)

Modacı Özlen Ayata dibeklihan kişisel 4 defilesi (184)

Bodrumlu modaseverlerin ve moda takipçilerinin yakından tanıdığı Özlen Ayata’nın  merakla beklenen 2017 Yaz Defilesini Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde gerçekleştirildi. Birbirinden ilginç ve özellikle Türk motifleri ile süslenmiş kıyafetler, çantalar ve takılar çok beğenildi. Defile izleyenler tarafından ayakta alkışlandı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Uzun yıllardır tasarımlarını sergilediği ve satışa sunduğu atölyesinin bulunduğu Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde gerçekleşen “Kİ-SHE-SEL 4” defilesi, Modacı Özlen Ayata’nın doğa- insan ilişkisine bakışını yansıtan karakteristikler taşıdığı görüldü. Doğal malzemeler kullanmaya özen gösterdiği koleksiyonundaki tüm parçalar, küçücük dükkânında kendisi tarafından el işçiliği ile üretilmiş ürünler olması, tasarladığı özgün ürünlerine ayrı bir değer kazandırıyor.

Başta kızı ve yeğenleri olmak üzere amatör ve profesyonel 15 manken ile 300’e yakın özel tasarım deri ağırlıklı ve tamamı el yapımı yelek, çanta, takı ve kemer izleyenlerin beğenisine sunuldu. Dibeklihan’da gerçekleşen bu özel defileye aralarında duayen gazeteci yazar Can Pulak, dizi ve tiyatro oyuncusu Tuna Orhan, Mimar Gülay Tezer, ressam Mine Arasan’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi tarafından adeta soluksuz izledi.

Modacı Özlen Ayata dibeklihan kişisel 4 defilesi (146)Finalde çok özel olarak hazırlanmış deri gelinlik ise yine izleyenler tarafından çok beğenilirken, damat için hazırlanmış kıyafet ve aksesuarlar da göz doldurdu.

“Kİ-SHE-SEL 4” defilesinin yaratıcısı Modacı Özlen Ayata, kendisine ve tasarımlarına gösterilen ilgiden oldukça memnun kalırken, oldukça heyecanlıydı. Defile sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Modacı Ayata şunları söyledi; “Çok heyecanlıyım. Heyecandan hiçbir şey söyleyemiyorum. Kızlarım çok başarılıydı. Ben bir sene boyunca çok çalıştım, onlarda çok iyi bir şekilde sergilediler. Temel hedefim ve felsefem doğanın insanoğluna verdikleriyle neler yapılabileceğini gösterebilmekti. Kendimce bir koleksiyon çıkardım. Değer verip izlemeye gelenlere ve takdirlerini gösteren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu defileler önümüzdeki senelerde de büyüyerek devam edecek. Artık başka şehirlerden de defile teklifleri almaya başladım. Bundan dolayı gururluyum. Çünkü Dibeklihan’da bulunan bu küçük atölyemde, tek başıma tasarlıyorum ve üretiyorum. Bu anı yaşamak çok keyifli. Herkese teşekkür ediyorum…”

Özlen Ayata bu defilede daha çok gece kıyafetlerine ağırlık verdiklerini ifade ederek “Bu defilede, bir şov olduğu için gece kıyafetlerine ağırlık verdim. Aslında şortlarla, blue-jeanlarla, bot ya da çizmeler ile de kullanılabilecek ürünlerim var. Bu kıyafetler ve aksesuarların günlük kıyafetler ile kullanılabildiğini göstermek için üç mankenimde şort kullandım. Hatta bu yelekler Bodrum sandaletleri ile çok iyi bir uyum sağlıyor. Takıları ile de birbirini çok iyi tamamlamış oluyor…” dedi. Modacı Ayata Türk motiflerini kendine özgü hale getirerek kullandığını ve Türk motiflerinin her tarz için de çok uygun olduğunu da sözlerine ekledi.

Modacı Özlen Ayata dibeklihan kişisel 4 defilesi (173)Defilenin finalinde yer alan deri gelinlik ise en çok dikkat eden ürün olarak değerlendirilirken, gelinliği de Modacı Özlen Ayata’nın kızı giyerek izleyenlere sundu. Modacı Özlen Ayata’nın en dikkat çeken deri gelinliği taşıyan Hilal Ayata ise, evlendiğinde böyle bir gelinliği giymek istediğini söyledi.

15 mankenin sunduğu 300’e yakın deri yelekler, çantalar, takı ve aksesuarların her birinden sadece birer adet tasarlanarak üretilmiş. Modacı Özlen Ayata koleksiyonu olan bu özel tasarımlar izleyenlerden tam not aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.