Bodrum Gündem

CUMHURİYET ve DAYANIŞMA GECESİNDE DERİN SİYASET…

chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (4)

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Dayanışma Gecesi’ne katılan yaklaşık bin 200 kişi coşku içinde Cumhuriyet’in 94.yılını kutladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, Muğla Milletvekilleri, İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Başkanının söylemleri oldukça dikkat çekici ve derin mesajlar içeriyordu…
Bodrum Gündem Haber
CHP Bodrum ilçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in ilanının 94’üncü yıldönümü nedeniyle Heredot Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda ‘Cumhuriyet ve dayanışma gecesi’ düzenledi. Geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Prof.Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yaklaşık bin 200 kişi katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Ankara’da olması nedeni ile geceye katılmadı. Didem Esentürk, Atatürk’ün sevdiği şarkılarını söyleyerek geceye başlarken, ardından dans edildi ve sonrasında da yerel türkülerle ve marşlarla gece coşkuyla devam etti.
chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (16)SEÇİME HAZIRIZ…
Gecede bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Cumhuriyet’in çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, parti içi kırgınlıkların bırakılarak tek vücut mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Seymen İlçe Başkanlığı süresince rekor sayılabilecek sayıda seçim yaşadığını ve yeni bir seçime de hazır olduğunu kaydetti.

chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (20)ERKEN SEÇİM OLABİLİR…

Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, Cumhuriyet’in Atatürk’ün emaneti, laikliğin ülkenin temeli olduğunu vurgulayarak; “Laiklik yoksa bu ülkede ne kadın-erkek eşitliği kalır, ne demokrasi olur ne de Ortadoğu’dan farkımız olur. Önümüzde her an bir seçim olabilir, ama şunu unutmayacağız. Onların adına ‘Başkanlık’ dediği, bizim adına ‘Yeniden referandum’ dediğimiz bir seçim gerçekleştireceğiz…” dedi.
chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (17)BODRUM’UN DELEGE SEÇİMLERİNİ ÖVDÜ…
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir yaptığı konuşması ise oldukça dikkat çekti. Demir “Türkiye’ye örnek olacak bir delege seçimi yaptınız. Şeffaf, demokratik, çok açık bir şekilde. Bu önümüzdeki dönemde Türkiye’deki demokrasiyi en iyi şekilde koruyacağımıza, Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza bir delildir…” dedi.
chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (18)BUNDAN SONRAKİ CUMHURBAŞKANI CHP’Lİ OLACAK…
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise “Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyeti korumakla mükelleftirler. Genel seçimler ne zaman olur bilemem ama bundan sonraki ilk Cumhurbaşkanı Cumhuriyet Halk Partili olacaktır…” diye konuştu.
chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (19)KİŞİSEL HESAP YAPMAYIN…

Daha sonra mikrofonu alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, başarı için politikanın kişisel hesaplarla yapılmaması gerektiği vurgusu yaparak “Örgütümüz büyük bir demokratik hareket içerisinde delege seçimlerini bitirdi ve süreç devam ediyor. Muğla Türkiye’ye örnek olacak bir örgütsel yapıya ve üyelere sahip…” dedi.
chp 29 ekim cumhuriyet yemeği 2017 (21)İL BAŞKANI CUMHURBAŞKANINA REST ÇEKTİ…
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise “Biz örgüt olarak dimdik ayaktayız. Bodrum’a gelip, Cumhuriyet sevdalılarının nasıl bir arada olduğunu görmesi lazım. Cumhurbaşkanının eğer cesareti varsa Muğla’da da miting yapsın diyorum. Gelsin Muğla’ya bir miting yapsın, kaç kişi topluyor onu da görelim…” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger ve CHP Yöneticileri tek tek masaları dolaşarak partiler ile bayramlaştılar. Geceye katılanlar, marşlara, şarkılara eşlik ederek, Cumhuriyet’in 94’üncü yılını coşkuyla kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.