Bodrum Gündem

BODRUM ÖĞRETMENLER KOROSU AYAKTA ALKIŞLANDI…FOTO GALERİ…

öğretmenler korosu manşetBodrum’da 2 yıl önce kurulan Öğretmenler Korosu, “Öğretmenler Günü” kutlamaları  kapsamında Herodot Kültür Merkezinde bir konser verdi. Konser oldukça coşkulu geçerken, seslendirilen eserlere seyirciler de eşlik etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da 2 yıl önce kurulan ve dün akşam 5. Konserlerini veren Öğretmenler Korosu, meslektaşları için özel bir gece düzenlediler. Bodrum’daki çeşitli okullarda görev yapan 40 öğretmenin bir araya gelerek oluşturdukları koronun konserinde salonda oturacak yer kalmayınca sahne kenarlarında da seyirciler için çok sayıda sandalye eklendi.

Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen Öğretmenler Günü konserini İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Özmen’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi izledi.
Sunuculuğunu Arzu Gül’ün yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren konser Muğla yöresine Al Yazmanın isimli bir türkü ile başladı. Orkestra şefi Serap Erkefeli yönetimindeki koroda 4 solo performans ile birlikte toplam 18 eser seslendirildi.

Konser esnasında öğrencilerden oluşan bir ekip  “Sen Varsın Hep Öğretmenim” isimli şarkıyı seslendirirken üç kişiden oluşan halk oyunları ekibi de türkülere eşlik ederek yöresel oyunlar sergilediler.
İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, konser sonunda sahneye gelerek orkestra şefi serap Erkefeli’ye çiçek vererek şu açıklamalarda bulundu “Geçen sene çok arzu etmeme rağmen gelememiştim. Tüm arkadaşların emekleri ve yürekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Yani gerçekten kulaklarımızın pası demeyelim, gönüllerimizin pası silindi. Öğretmenlik öyle bir meslek ki, böyle bir haftada böyle bir gecede aslında öğretmenlerimizi eğlendirmemiz gerekirken onlar böyle bir hazırlık yapmışlar. Gerçekten böyle bir camianın içerisinde olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Herhalde, bir daha ne olmak istersiniz sorusunun cevabı her zaman öğretmen, öğretmen, öğretmen olacak” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, korodaki meslektaşlarına teşekkür ederek öğretmenler gününü kutladı. Geçin, Öğretmenler Günü ile ilgili hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.