Bodrum Gündem

BODRUM KADIN KOLLARI BAŞKANI EMEL ÇAKALOĞLU YENİDEN ADAY…

emel çakaoğlu chp bodrum kadın kolları başkanı (26)

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü seçim süreci devam ediyor. 17 Aralık Pazar günü Bodrum Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu seçimi ile Bodrum Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz hafta Gençlik Kolları için Alkım Denizaslanı ve Mehmet Engin Yıldızhan’ın ardından Bodrum Kadın Kollarının mevcut başkanı Emel Çakaloğlu yeniden aday olduğunu CHP İlçe Binasında yaptığı bir basın açıklaması ile partilileri ve Bodrum kamuoyu ile paylaştı. Emel Çakaloğlu; “Bir parçası olmaktan onur duyduğum partimin bayrağı altında, memleketim için emek verdik ki bu her şeye değerdi…” dedi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Emel Çakaloğlu’nun adaylık açıklamasına oldukça yoğun bir katılım olurken, Emel Çakaloğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri adaylık açıklamasına katılanları kapıda karşıladılar. Emel Çakaloğlu’nun adaylık açıklamasına Bodrum Belediye Meclis Üyeleri Funda Akçalı, Seval Aktaş ve Nurten çakıcı Bıçak ile birlikte geçmiş dönem Bodrum belediye Meclis üyeleri Nuran Yüksel ve İncilay Sever, geçmiş dönem CHP Bodrum İlçe Başkanları Rezzan Karahan, Dr.Kerim Cangır, Gençlik Kolları Başkan adayları Alkım Denizaslanı ve Mehmet Engin Yıldızhan ile CHP’li kadınlar katıldılar.

emel çakaoğlu chp bodrum kadın kolları başkanı (23)BİRBİRİMİZİ KIRMADAN, ÜZMEDEN BU SÜREÇLERİ TAMAMLIYORUZ…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, kadınların CHP’nin temel direği olduğuna dikkat çekerek; “Bodrum’daki seçim başarılarında kadınlarımızın ve gençlerimizin çok önemi vardır. Ama kadınlarımızı her zaman bir tık daha öndedir. Emel hanım ile iki sene beraber çalıştık. Öncelikle Emel Hanıma ve yönetimine huzurlarınızda, ilçe yönetim kurulu adına bugüne kadar yaptığı çalışmalardan ve partimize yaptığı katkıdan dolayı ilçe başkanı olarak teşekkür ediyorum. Partimiz delege seçimleri, İlçe Kongresi ve Pazar günü de Kadın ve Gençlik Kolları seçimleri ile süreci tamamlayacak. Biz CHP Bodrum İlçe Örgütü olarak demokrasinin bütün kurallarını uygulamış ve gereklerini de yerine getirmiş oluyoruz. Birbirimizi kırmadan, üzmeden bu süreçleri tamamlıyoruz. Bakın Tuna arkadaşımız da burada ve beraberiz.  Gençlerimiz de yine Pazar günü seçip yapacaklar, onlar da yan yana. Kadınlarımızı da bu seçimi yan yana tamamlayacaklar. Seçimlerin partimiz için hayırlı olmasını diliyorum…” şeklinde bir ön konuşma yaptı.

emel çakaoğlu chp bodrum kadın kolları başkanı (26)PARTİMİN BAYRAĞI ALTINDA MEMLEKETİM İÇİN EMEK VERDİK…

Daha sonra adaylık açıklaması için söz alan Bodrum CHP Kadın kolları Başkan adayı Emel Çakaloğlu Büyük parti ailemin değerli paydaşlarına “merhaba” diyerek başladı. Çakaloğlu ilçe başkanı ve yöneticilerini, parti büyüklerini, birlikte görev yaptığı yol arkadaşlarını, çağrısına karşılık verip yanında oldukları için selamladı.

Bodrum CHP Kadın Kolları Başkan adayı Emel Çakaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Partimin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda seçimle geldiğim görevimde, 2 yılı kapsayan ve içinde bir referandum da barındıran yoğun, yorucu ama kesinlikle yararlı ve çok keyifli bir dönem geçirdim yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte. Yorucu idi, çünkü ilk kez talip olduğum bu görevde öğrenmem gereken çok şey vardı, yoğundu, çünkü içinde bulunduğumuz siyasi durum aynı anda pek çok şeyi takip etmemizi ve hem o güne ilişkin gündem ve çözüm, hem de geleceğe yönelik önlem ve projeler gerektiriyordu, keyifliydi; çünkü bir parçası olmaktan onur duyduğum partimin bayrağı altında memleketim için emek veriyordum ki bu her şeye değerdi…”

emel çakaoğlu chp bodrum kadın kolları başkanı (2)EL ELE ÇALIŞTIK, KATKI VE ÇÖZÜM ÜRETTİK…

Bodrum CHP Kadın kolları Başkan adayı Emel Çakaloğlu detaylarını kongre sırasında ifade edeceğini ifade ederek; “En başta referandum çalışması olmak üzere, Yahşi’ye yapılması planlanan Külliye ve Bodrum Kale restorasyonu gibi çok özel çalışmalarda sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde olduk ve tüm özel kutlama ya da anma günlerinde düzenlediğimiz etkinliklerde yan yana durduk. Davet edildiğimiz aynı paraleldeki çalışmalarda da ortak paydalarımız doğrultusunda mutlaka temsil edildik. Çeşitli konularda katılımın çok yüksek olduğu imza kampanyaları, manifestolar düzenledik. Gözbebeğimiz Cumhuriyet Halk Evleri ile omuz omuza, el ele çalıştık, katkı ve çözüm ürettik. Özel bir hastane ile birlikte çalıştığımız projeye önemli katkılar sağladık. Paneller, kermesler, dostluk ve dayanışma odaklı etkinlikler, gündeme ilişkin basın açıklamaları, kadın üyelerimizle küçük ölçekli toplantılar, ihtiyaç sahibi aile ve çocuklar ile şiddet görmüş kadınlara ilişkin özel çalışmalar yaptık. Yeni kadın üyeleri parti ailemize dahil ettik, parti eğitimlerine katıldık, Muğla merkez ve bazı ilçelerdeki dayanışma, kadın kolları toplantıları ve değişik amaçlı etkinliklerde Bodrum’u temsil ettik. Yani hem yoğun siyasi gündemi izleyip yapmamız gerekenleri yaptık, hem parti içi işleyişteki görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdik, hem de projeler üretip önümüzdeki seçimler için altyapıyı kurmaya gayret gösterdik…” şeklinde döneminde yaptığı çalışmalarını partilileri ile paylaştı.

emel çakaoğlu chp bodrum kadın kolları başkanı (1)BİZ KADINIZ VE ÖZELİZ…

Çakaloğlu bu göreve yeniden talip olduğunu ise şöyle açıkladı; “Edindiğim tecrübeler yoldaşım olacak ve hem sürdürülebilirliği olan projelerimi yeni enerjilerle geliştirecek hem de bu süreçte eksikliğini gördüğüm olmazsa olmaz projeleri siz kadın arkadaşlarımın da katkılarıyla hayata geçirebileceğim. Bu göreve yeniden talibim, çünkü; Cinsiyet ayrımcılığının ülke gündeminin ilk sıralarında olduğu bu dönemde partimdeki kadın yol arkadaşlarımın her alanda etkin görevler talep etmeleri için eğitimden bilgilendirmeye gerekli ortamı hazırlamak, taşıdıkları kişiye özel donanımlarının parti içinde kullanılabilir bilgi ve propagandaya dönüşmesini sağlamak istiyorum. Partili kadın yol arkadaşlarımın aynı erkek yol arkadaşlarım gibi eşit temsil edilmemesinin çok büyük bir eksik olduğunu düşünüyor ve bu nedenle %50 eşitliği sağlamak için çalışmak, bu konudaki kararlılığımızı ve azmimizi Genel Merkezimize duyurmak için, yani sizin için sizlerden yardım istiyorum sevgili arkadaşlarım. Biz kadınlar her birimiz çok özeliz; aynı anda pek çok işi birbirine bulaştırmadan ve sevgiyle, emekle yoğururuz. Doğurmasak da anneyiz, eşiz, iş kadını ya da işçiyiz, tarladayız, sokaktayız, çocuk da büyütür hayatın her alanında da başarılı oluruz, biz kadınız ve özeliz…”

emel çakaoğlu chp bodrum kadın kolları başkanı (28)KATILIMLARINIZLA GÜÇLENDİK…

Bodrum’dan başlayacak bir kadın hareketinin inşasında özellikle Bodrumlu kadınlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Emel Çakaloğlu konuşmasını “Görüşlerinize, önerilerinize, deneyimlerinize, güzel yüreklerinize ve yanımda olmanıza ihtiyacım olacak bu süreçte. İşte bu nedenlerle onur duyduğum görevimde bir dönem daha çalışmak ve hem önümüzdeki seçim sürecine katkı koyarken diğer yandan bu görevlere talip olacak kadın sayımızın artmasını, eşit temsiliyet için birlikte çalışmalar yapmamızı istiyorum.

Pazar günü saat 14.00 de Oasis Nurol Kültür Merkezinde yapılacak kongremizde hepinizi projelerimi anlatmak ve oy kullanmanız için bekliyoruz, katılımlarınızla güçlendik, teşekkürler eder kendim ve ekip arkadaşlarım adına saygılar sunarım…” şeklinde tamamladı.

Yorumlar

  1. Filiz vural dedi ki:

    Sayın Emel hanım Tarafsiz ve çalişkanlığınızı uzaktanda olsa izledim. .Adaylığınız partimize onur verdi.Mutlaka seçilmeli ve projelerinize devam etmelisiniz Çünkü henüz tamamlamadığiniz işler var tecrübe kazandınız daha iyi şeyler yapacağınıza inanıyorum Taşların yerine oturması için devam etmeniz gerekli başarılar diliyorum