Bodrum Gündem

BU PAZAR KADINLAR, KARDELENLER ve EĞİTİME DESTEK İÇİN KURULDU…

çydd-yeni-yıl-şenliği-ve-pazar-(1)

21 yıldan bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve 22 Aralık Cuma günü başlayarak 23 Aralık Cumartesi ve 24 Aralık Pazar günü olmak üzere üç gün sürecek. Yeni Yıl Şenliği pazarında, el yapımı hediyelik eşyalar, takılar, giysiler, birbirinden nefis yiyecekler ve yılbaşı kıyafetleri, çoğunluğu kadınlardan oluşan 60’ın üzerinde katılımcının açtığı stantlarda satışa sunuldu. Buradan alınan her ürün eğitime ve kadınların el emeğine bir katkı sağlıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

21 yıldan bu yana eğitime ve kadının el emeğine destek amaçlı olarak düzenlene Yeni Yıl Şenliği başladı.  Bodrum Belediyesi ve OASİS AVM-BOTİM AŞ’nin destekleriyle ve Mey Flower Organizasyonunda OASİS AVM Kapalı Otoparkında gerçekleşen yeni yıl şenliği 22-23-24 Aralık günlerinde sabah saat 10.00’dan akşam saat 20.00’ye kadar açık olacak. OASİS Kapalı Otoparkında yer alan 60’dan fazla stant hem yeni yıl alışverişi yapmak isteyenleri bekliyor. Bu pazardan yapılan alışveriş yapanlar hem yeni yıl için hediye almış olacaklar, hem de burada elde edilen gelirler eğitime ve kadın emeğine katkı sağlayacak. Böylece iki taraflı fayda sağlanmış olacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kongrede, seçilerek göreve gelen CHP Kadın Kolları üyeleri de stantları tek tek dolaşarak eğitime ve kadın emeğine katkı sağlamak için alışveriş yaptılar. CHP’li kadınlar tüm Bodrumluları bu pazara gelerek eğitim ve kadın emeğine katkı sağlamaya çağırdılar.

çydd yeni yıl şenliği ve pazar (2)ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı 21 yıldan bu yana düzenlenen bu etkinlik ile ilgili olarak şunları söyledi; “Yeni Yıl Şenliğinin 21.yılında yine bir aradayız. Bizde ÇYDD olarak, tanıtım masamızla burada yerimizi aldık. Burada bulunan herkesin amacı kadının el emeğini değerlendirmek ve bununla beraber, Çağdaş çocuklarımıza katkı yapacak dostlarımız ile bir araya gelmek. Çok güzel el emeği ürünler var. OASİS Mazhar bey bize canlı müzikte sağladı. Onlara da verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir program hazırladık. Sürprizlerimiz var ve nefis yiyecekler var. Hepsi de ev yapımı. Yiyecek standındaki tüm ürünlerden elde edilecek gelir Çağdaş Yaşam’a gidiyor. Onlar şöyle bir slogan üretmişler; Beslenin Çağdaş Çocuklarımız Gülümsesin…”

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (119)SÖNMEZ TANER OASİS YILBAŞI ŞENLİĞİNDE KİTABINI İMZALAYACAK…

ÇYDD’nin yıl boyunca birçok etkinliği olduğunu belirten Saraçbaşı, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek etkinlikler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Aralık ayında oldukça yoğun bir programımız oldu. Türkan Saylan hocamızın doğum gününde bütün Çağdaşlarımız ve Çağdaş Yaşam’a destek verenler ile bir araya geldik. 16 Aralık’ta çok güzel bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Orada başta öğrencilerimiz olmak üzere Çağdaş Yaşam’a destek verenlerimiz, burs verenlerimiz, annelerimiz, babalarımız ve üyelerimiz ile birlikte bir araya geldik. O gün kitaplarını imzalayarak Çağdaş Yaşam’a destek veren sevgili Sönmez Taner yarın yine kitabını imzalayacak. Aslında herkes Çağdaş Eğitim için bir şeyler yapıyor. Bu çok sevindirici. Önümüzdeki ayda çocuklarımız için bir karne şenliği planlıyoruz. Yine 24 Ocak Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü ve Adalet ve Demokrasi Haftası. Adalet ve Demokrasi Haftası için mutlaka özel bir etkinlik de düzenleyeceğiz. Tiyatroya destek veriyoruz ve 27 Mart Dünya Tiyatro gününde Milas’tan bir Tiyatro gurubu gelecek…”

Saraçbaşı ; “Çağdağ Yaşama ve eğitime destek olmak isteyen herkese kapımız açık…” diyerek sözlerini tamamladı.

bodrum gelinleri oasis mazhar vardar (8)BODRUM’UN ve TOPLUMUN FAYDASINA OLAN HER ETKİNLİKTE VARIZ…

Sadece Çağdaş Yaşam ve Çağdaş Eğitime değil Bodrum’a ve topluma faydalı olan her türlü etkinlik ve organizasyonda sosyal sorumluluk gereği, desteklerini esirgemeyen OASİS yönetimi ve OASİS’in Genel Müdürü Mazhar Vardar ise şöyle konuştu; “Yıllardan bu yana Yılbaşı Şenliğine destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. OASİS yönetimi olarak bizim Bodrum’a ve Topluma faydalı olan her türlü etkinliğe destek vermek gibi bir anlayışımız var. Sanat ve Kültür başta, sokak hayvanlarına, engelli çocuklarımız ve yurttaşlarımıza, Bodrum’un yerel kültürüne, çağdaş eğitime ve birçok konuda destek vermeye gayret ediyoruz. Yeni yıl şenliğindeki ürünler her sene daha da kaliteli hale geliyor. Ne mutlu elde edilen gelirler de güzel işler işler için, geleceğimiz olan çocuklarımız için harcanıyor…”

OASİS Genel Müdürü Mazhar Vardar Bodrum’un yararına, toplum yararına olan her türlü etkinliğin ve organizasyonun yanında olduklarını ifade ederek “OASİS sadece AVM değildir. Burası Bodrum’un bir yaşam merkezidir…” diyerek sözlerini tamamladı.

çydd yeni yıl şenliği ve pazar (29)Hüseyin Boyacı İlkokulu Okul Aile Birliği de bu pazarda bir satış standı açtı. Çeşitli el emeği ürünleri satarak okullarına gelir elde etmeye çalışan veliler Bodrumluları okullarına destek vermek için bu pazara davet ediyorlar. Hüseyin Boyacı İlkokulu Okul Aile Birliği el yapımı hediyelikler yanında Keşkek satışı da gerçekleştiriyor.

çydd yeni yıl şenliği ve pazar (22)Bodrum’da üretimi yapılan ve dünyadaki birçok oyuncak müzesinde de yerini alan Gönenç Atölye’nin yaptığı tahta oyuncaklar da bu pazardaki yerini almış. Naylon poşet kullanımını azaltarak çevreye duyarlı davranabilmenin bir yolunun da file kullanımının artırılması olarak görülüyor. İşte bu pazarda file satışı da yapılıyor. Buradaki ürünlerin neredeyse tamamı çok önemli bir mesaj içeriyor ve farkındalık yaratıyor. İşte fileler de çevreye duyarlılık için küçük bir adım atılmasının mesajını veriyor.

Diğer yandan Bodrum Sağlık Vakfı için hazırlanan stantlarda ise engelli çocuklarımız tarafından üretilen seramikler ve yine el emeği hediyelikler alıcılarını bekliyor. Buradan elde edilen gelir de engelli çocuklarımızın eğitiminde kullanılıyor.

çydd yeni yıl şenliği ve pazar (7)Pazarın en dikkat çeken ve en cazip standı ise yiyecek standı. ÇYDD’lilerin evlerinde yaparak getirdikleri birbirinden lezzetli yiyecekler ise yine bu pazarda yerini almış. Bu leziz yiyeceklerden elde edilen gelirler ise Çağdaş Yaşam çocuklarının eğitimine aktarılacak. Buradan alınan bir yiyecek bir kardelenin eğitimine katkı sağlayacak.

Çeşitli sürprizlerin olduğu bu üç günlük şenlikte çekililer yapılacak ve hediyeler dağıtılacak. Diğer taraftan OASİS Yönetimi etkinlik boyunca canlı müzik organizasyonu da sağlamış.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.