Bodrum Gündem

KAYMAKAM BEKİR YILMAZ “BİRİLERİ YANLIŞ YAPARSA BEDELİNİ ÖDER”…

KAYMAKAM BEKİR YILMAZ “BİRİLERİ YANLIŞ YAPARSA BEDELİNİ ÖDER”…

bodrum kaymakamı bekir yılmaz (12)

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz 2017 yılını değerlendirdiği basın toplantısında; gelecek turizm sezonunun geçmiş yıllardan daha iyi olacağını, insan güvenliği ile ilgili yapılan yanlışların kimsenin yanına kar kalmayacağını, Bodrum’un yararına olan tüm projelere kaymakamlık olarak destek vereceklerini kaydetti.  

Çiçek &Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi. Bodrum Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Kaymakam Yılmaz, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve  Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan ile Bodrum’da görev yapan basın mensupları katıldı.
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, basın mensuplarının Afrin’e yapılan müdahalenin turizmi nasıl etkileyeceği yönündeki sorusuna “Devletimiz artık iktisadi, siyasi ve askeri gücünü biliyor.  Neyi yapıp neyi yapamayacağını biliyor. Bizim için artık Afrin gibi operasyonlar çok büyük operasyonlar değil, tecrübe de kazandık bu konularda.  Devletimiz Ne gerekiyorsa yapacaktır.  Başbakanımız da zaten bu tarz durumların ülke ekonomisini çok etkilemeyeceğini söylüyor. Afrin’e ordumuzun girmesi uzun süredir planlanan bir şeydi.  Allah milletimize devletimize zeval, düşmanlarımıza da fırsat vermesin…” dedi.

bodrum kaymakamı bekir yılmaz (1)DEPREM’DEN HASARSIZ ÇIKMAK BODRUM’A PRESTİJ KAZANDIRDI…

Bodrum’da turizmin 2018 yılında çok özlenerek dile getirilen 2013-2014 yıllarındaki gibi verimli geçeceğini dile getiren Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, gerekçesini şu sözlerle ifade etti “Elimizdeki verilere bakarsak geçen yıla oranla yerli turist sayısı da oldukça. Gelecek sezonun bu yıldan daha iyi olacağı görünüyor. 2017 yılında yaşadığımız büyük deprem ve öncesindeki yıl yine aynı zamanlarda FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimine rağmen yaşadığımız sıkıntıların üstesinden geldik. Ayrıca depremi de Bodrum lehine çevirmiştir. Yaşanan depremden herhangi ciddi bir hasar almamış olarak çıkmak Turizm için artı bir değerdir. Böylesi bir deprem hangi Turizm yöresinde olursa olsun çok büyük kayıplara neden olurdu. Bodrum depremden etkilenmediğini gösterdi,  insanlar buraya geldiklerinde deprem korkusu yaşamayacaklar. Keşke her yer böyle olabilse…” dedi.

bodrum kaymakamı bekir yılmaz (3)BODRUM’UN BİR NUMARALI SORUNU İMAR MI?

Bodrum’da halka açık yapılacak bir panelde bir numaralı sorunun imar olacağını kaydeden Bekir Yılmaz “Böyle bir panelde ilk şikayet konusu inanıyorum ki imar olurdu. Belki estetik kaygı düşüncesi ile imara getirilen 2 kat sınırlaması yine herkesin özenerek baktığı  bir görüntüye vesile olmuş.  Ayrıca sağlamlık açısından da örnek olacak bir İlçeyiz.  Bu işte emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Bodrum’un zemini %100 Kayalık olmasa da oldukça sağlam bi alt yapıya sahip…” dedi.

bodrum kaymakamı bekir yılmaz (7)HANUTÇULUK YAPAN YERLERİ KAPATTIK…

2017 yılını çok ciddi güvenlik problemleri olmadan kapattıklarının altını çizen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz şunları söyledi; “Bazı olaylar oldu Tabii ki Yalıkavak’ta, Gümbet’te ama biz şunu söylüyoruz her zaman birileri yanlış yaparsa bedelini öder.  Biz kimseye müsamaha göstermeyiz ve çoğu yeri kapattık. Geçtiğimiz sezon 4-5 tanesini  kapattık,  sezonlarını bitirdik. Sayın Valimiz ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da Bodrum’u takip ediyor ve bizi destekliyor. Ne gerekiyorsa destek veriyor. Polis takviyesi olarak da desteğini esirgemedi sezonun yoğun olduğu yaz döneminde. Gümbet’te fark etmişsinizdir sürekli belli miktarda polis bulundurduk emniyet açısından. Olmadı mı olaylar, oldu ama hiç kimsenin yanına kar kalmadı. Gürültü kirliliği ile ilgili bayağı mücadele ettik.  Bu sene de devam edeceğiz. Hayat yiyip içip eğlenmekten ibaret değil. Herkes başkalarına saygı göstermeli. Biz Anadolu’daki herhangi bir ilçe gibi çok sessiz sedasız olmasını istemiyoruz ama insanların da yaşadığını Bodrum’da kimsenin unutmaması lazım. Sabah beşlere kadar, kurallara uyması gerekiyor. Hanutçulukla da mücadele etmeye çalıştık. İngiliz turistlerin buraya gelişlerindeki azalmasında bazı sektörlerin dejenerasyonun olduğuna inanıyoruz.  Eskiden turistleri davet eden ortamın kaybolup rahatsız eden bir ortamın oluşması gibi. Bugün Gümbet’te bir bayan turist rahat gez emiyorsa bir daha gelmez. İnsanları rahatsız etmemek lazım. Bodrum aslında pahalı ve kaliteli bir imaj çiziyor. Öyle de ama bu dediğimiz olaylar olunca çok çabuk kaybeder.  Biz de Bodrum’un kaliteli bir Turizm Merkezi olmasını istiyoruz…” 

bodrum kaymakamı bekir yılmaz (11)İNANIYORUM TURİZM BU SENE DAHA İYİ OLACAK…

Bodrum kaymakamı Yılmaz; “Geçen seneye baktığımızda sayısal olarak %30 daha fazla turist geldiğini görüyoruz. Anlıyoruz ki  bu yıl 2013 – 2014 yılında özlemle söylenen rakamları ulaşırız diye bekliyoruz. Turizm iyi olursa hepimizin işi iyi olur. Her yeri etkileyen eğlence sektörü burada bir numara ama eğlence sektörüne tamamıyla bağımlılık  iyi bir şey değil.  Çünkü sezon kısa diğer alternatif Turizm olanaklarının da geliştirilmesi gerekiyor. Kültür, kongre, spor, sağlık turizmi şeklinde. Kale ile ilgili konuyu da biliyorsunuz. Yılda 300 bine yakın turistin gezdiği bir alan. Devletimiz oraya 30- 40 milyon lira ödenekle bir iyileştirmeye yapıyor. Gerçekten de ihtiyacı var. Ben de gittim gezdim bazı duvarlar da 1 metre 2 metre boşluk var. Bunlar sağlamlaştırıyor. Kale’nin iyileştirilmesi süreci önce baın ve sivil toplum kuruluşları ile görülüp sonrasında ihaleye çıksaydı daha  sağlıklı olurdu. Bunu süreci sonradan yaptılar, o da faydalı oldu. Projede öngörülen pek çok yerde değişiklik yapıldı. Devlet buraya 30-40 milyon lira para harcıyorsa  daha iyi olsun diye. Bizim kısa vadedeki sıkıntımız şu; kalenin tadilatı devam ederken turistik gezilere kısmen açılmasını sağlamak. Bununla ilgili Kale müdürü ile istişarelerde bulunuyoruz…” dedi.

bodrum kaymakamı bekir yılmaz (8)ADLİYE’NİN YANINA HÜKÜMET BİNASI YAPILACAK…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Yarımdadaki pek çok hayırsever vasıtası ile okullardaki ikili eğitimin 2019 yılında sona ereceğini tüm öğrencilerin tekli alarak makul saatlerde evlerine döneceğini kaydetti.

Bodrum Nüfus Müdürlüğünün bulunduğu yerden vatandaşın daha rahat ulaşacağı bir alana en kısa sürede taşınacağını söyledi. Yılmaz “Ayrıca Bitez’deki Adliye Sarayının yanına yapacağımız Hükümet binasının yanına yeni bir Emniyet Müdürlüğü inşaa etmeyi hedefliyoruz. Mevcut yerdeki Emniyet Müdürlüğü binasını boşaltmıyoruz. Emniyetin başka  birimine yine aynı şekilde hizmet edecek.  Yine hayırseverimizin desteği ile 50 kişilik polis lojmanı yapılacak. Biliyorsunuz Bodrum, devlet memurları için oldukça pahalı bir ilçe…” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile Bodrum’da görev yapan gazeteciler sohbet havasında geçen toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.