Bodrum Gündem

HAYATIN İÇİNDEN HERKESE DOKUNAN ŞİİRLER…

firdevs şengül şiir kitabı imza bodrum gündem (16)

Bodrum’un ilk kadın Banka Müdürü Firdevs Şengül’den hayatın içinden şiirler diye nitelendirdiği “Küçük Dokunuşlar” adlı şiir kitabının imza ve söyleşi günü Bodrum Trafo’da şiir severler ve şairin dostlarının katıldığı bir etkinlik ile gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Anılarla Bodrum Sohbetleri Grubu, Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Üyesi ve Zeki Müren Sanat Derneği gibi bir çok sivil toplum örgütünde aktif olarak çalışmalarını sürdüren Firdevs Şengül 108 şiirin yer aldığı ve “Küçük Dokunuşlar” adını verdiği ilk şiir kitabımım imza tanıtım günü Bodrum Tarafoda yoğun bir karılımla gerçekleştirildi.
Kitabını “En büyülü şey hayatın kendisi. Hayata, insana, doğaya, aşka hep saygıyla yaklaştım, sevgiyle baktım. Yaşamın küçük mutluluklarından sevinç duyarım. O yüzden bu kitabı yazdım…” şeklinde tanıtan Şengül, şu ana kadar kitabını okuyanlardan çok olumlu tepkiler ve övgüler aldığını söyledi.

Birçok STK’nın özellikle kültür ve sanatın söz konusu olduğu her noktada elini taşın altına sokarak, aktif bir şekilde çalışan Firdevs Şengül, Bodrum’un da ilk kadın banka müdürü olma özelliğini taşıyor. Bir dönem Türk sermayeli ikinci milli banka olan Tarişbank’ın Bodrum şubesinin kurucu müdürü olmuş.

Firdevs Şengül’ün 20 yıldan bu yana biriktirdiği 108 şiiri “Küçük Dokunuşlar” adlı ilk şiir kitabında şiirseverlerin beğenisine sunuyor. Sanat ve şiir severlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği şiir imza ve söyleşi etkinliğinde konuşan Şengül “Yapay zekalarla donanmış, dijital çağımızda insanların şiir yazmaları ve okumaları gerekiyor. Aslında 20 yıldan bu yana şiir yazıyorum küçük küçük. Ama ilk defa 20 yıllık yazdıklarımı derlemiş oldum. Şiirlerim durum şiirleri. Hayatın her anından çok etkileniyorum. Hayat en büyük enerji kaynağım, hayatın kendisi. Tabii ki çocuklarım, eşim, dostlarım ve tabiat. Tabiat benim bakmaya doyamadığım bir şey. İlhamım hayatın kendisi. Biz tabiatla, insanla birlikte güzeliz. Ve tabii ki aşkla. Dostlarıma küçük bir dokunuş yapmak istedim…” dedi.

FİRDEVS ŞENGÜL KİMDİR?

13 Aralık 1959 yılında Aydın’da doğan Firdevs Şengül, Türkiye’nin ikinci yerli sermayeli milli bankası olan Tarişbank’ın kuruculuğunu da yapmış ilk kadın müdür.

2001-2004 yılları arasında Bodrum Belediye Tiyatrosunda gönüllü tiyatro oyunculuğu yapan ve Bodrum’un ilk kadın banka müdürü olan şair, sanat ve kültürün değişik alanlarında aktif olarak yer alıyor. Bodrum Zeki Müren Derneği Başkanı ve Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Grubu Temsilcisi olan Şengül, aynı zamanda amatör kaptan…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.