Bodrum Gündem

Hatice Yücel Yazıları / SU SESİ -KUŞ SESİ -ÇOCUK SESİ…

Hatice Yücel Yazıları / SU SESİ -KUŞ SESİ -ÇOCUK SESİ…

hatice-yücel-bodrumgundem_yazilariUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98 yılında yukarıdaki 3 sesli moral bulmak istedim. Su doğaya can vermeyi, kuş özgürce uçmayı, çocuk toplumu, yarınları çağrıştırarak bayrama yakıştı. Çocuklarımız geleceğe su sesi gibi akmalı, kuş sesi gibi uçmalıdır dedim. İnsanın anayurdu çocukluğudur. Unutulmaz bırakılamaz. O dönemde verilenler kalıcıdır, geleceği belirler.

Özellikle bizim gibi ülkelerde zor günlerdir. Emek ister, bilgi ister, sevgi ister, adalet, özgürlük ister. İşte bu yüzden bu bayram çok değerlidir. Egemenliğin halkın malı olması, çocuklarımızın iyi yetişmesi ile eş değerdir.

Bayramlar acı gerçekleri örte biliyor mu? Neşe dolamıyoruz. Övünemiyor, güvenemiyor, sevinemiyoruz. “Çocuklar ölmesin” diyen Aysel öğretmen kucağında çocuğuyla tutukevine gidiyor. Çocukları asker giysisi giydirilerek savaş sloganları arttırılıyor. 23 Nisan Günü Cumhurbaşkanlığı koltuğuna temsili olarak oturtulan Fatih’e (?) Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapılıyor Atatürk Türkiye’sinde. Çocuklar evde, okulda, sokakta, şiddet içindeler. Tecavüze uğruyor, okutulmuyor, çalıştırılıyor. Her ne kadar “tek Çocuk Bayramı bizim ülkemizde” diye övünsek de acı ki çocuk, karnemizde çok gerilerde.

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası yoksa da seçim tarihi telaşı ve korkusuyla boğdular bayramı. Oysa biraz doğaya, suya, kuşa, ağaca, çiçeğe baksalar utanacaklar hallerinden. Ozanın “affetme beni çocuğum” demesi ne kadar haklı. Çocuklarımızı geleceğin gülleri, yıldızları, ışıkları yapmak varken bunun yolu da belli; Laik, bilimsel, çağdaş eğitim. Akan suyu tersine çeviremezsiniz, kuşların ötüşü engelleyemediğiniz gibi. Yapılan yanlışların bedelini birlikte ödüyoruz. Ayrıca şu da var; suyun, kuşun, çocuğun sesini bilerek ya da bilmeyerek yok edenlerden hesap sorulur bir gün.

Nisanları severim; bana renk, umut, direnç veren sardunyalarım açtığı için.

Nisanları severim; bahçedeki ağaçta deli bülbül şakımaya başladığı için.

Nisanları severim; suyla toprak ve güneş tekrar buluştukları için.

23 Nisan’ları severim; çocuklarla güzel günlere, yarınlara, maviliklere ulaşacağımız için…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.