Bodrum Gündem

BODRUM’DA SAĞLIKLI YAŞAMIN BİLANÇOSU KONUŞULDU…

sağlığın bilançosu (7)Bodrum Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından organize edilen “Sağlıklı Yaşamın Bilançosu’’ konulu panelde; modern insanının yaşadığı sağlık sorunları ve bunların önlenmesi adına alınacak pratik önlemler konuşuldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından Göz Doktoru Op. Dr. Emre Çakır, Uzm. Klinik Psikolog H. Sühendan Konakçı İnce, Kardiyolog Uzm. Dr. Fikret Mert Acar ve Diyetisyen Bilal Tulumcu’ nun konuk olduğu “Sağlıklı Yaşamın Bilançosu’’ konulu panel; Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü Herba Farm Akademi ve Otacı-Kurtsan Holding Kurucu Üyesi Ecz. Meltem Kurtsan yaptı.

sağlığın bilançosu (12)“Siz İnsan sağlığını Biz de İşletmelerin sağlığını Koruyoruz”…

Bodrum Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası başkanı Barış Erdoğan panelin amacı ile ilgili şunları söyledi; Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası kurulmuş olduğu 2010 yılından bugüne kadar faaliyetlerini tümünde sadece üyelere odaklı bir hizmet sunumu anlayış içinde olmamış, toplumsal konulara da Işık tutmaya, yön vermeye çalışmıştır. Bugün bu bağlamda yine bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bodrum’da sağlık konulu bir seminere imza atma kararı aldık yönetim kurulu olarak. Bu panele bizimle beraber imza atan paydaşlarımız var. Bizlere göstermiş oldukları destekten dolayı kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü panelistlerimize konuyu aktardığımızda en az bizler kadar heyecanlandılar ve bu işin yapılması gerektiği konusunda bizlerle mutabık kalarak hiçbir beklenti içinde kalmadıkları belirterek birlikte yol almaya karar verdiler. Biz Mali Müşavirler olarak aslında hekimlerimizle birebir aynı işi yapıyoruz. Bizim de işimiz sağlık, bizim de işimiz canlı tutmak. İnsan sağlığı ne kadar değerliyse, işletmelerin sağlığı da kadar değerlidir. Canlıların sağlığı bu masada oturan uzmanların elinde, işletmenin sağlığı ve onların sürdürülebilir olması da bizim meslektaşlarımızın elinde. Bu anlamda bu seminer aslında ortak bir iş yapan iki sektörün aynı isimde “Sağlık” konusunda birleşmesinden ibaret. Sadece bir konuya dikkat çekmek istiyorum; Canlının sağlığı ne kadar önemli ise işletmelerin sağlığı da o kadar önemlidir ve bunların işinin ehli, uzmanı ve sertifikası olan kişilere emanet edilmesi gerekir. Bu anlamda işletmelere ve topluma seslenmek istiyoruz; Lütfen Müşavirlik hizmeti aldığınız firmaların, sağlık hizmeti aldığınız kurumların, hekimlerin yetkinliklerini ve uzmanlıklarını sorgulayınız ki ileriye dönük mağduriyetlerin oluşmasını önleyebilelim.

sağlığın bilançosu (3)“Hemen iyileşmek İçin Kimsede Süper Bir Formül Yok”…

Panelin içeriğini sadece Mali Müşavirlere göre düşünmediklerini belirten Kardiyolog Uzm. Dr. Fikret Mert kimsenin elinde sağlık sorunlarını bir çırpıda giderecek sihirli bir değnek bulunmadığına dikkat çekti. Acar konuşmasına şöyle devam etti “Hareketsiz, çok yoğun stres içerisinde çalışan, sağlık sorunlarına zaman ayıramayan ve kendi ile bir türlü ilgilenmeyen insanların hangi sorun sağlık sorunları karşılaşabileceği ve onlardan korunmak için ne tip tedbirler alabileceklerini bugün kısaca birkaç saat içerisinde samimi bir ortamda konuşmaya çalışacağız. Neler önereceğiz?  Çok büyük mucizeler önermeyeceğiz. Şu iki otu karıştırır, bu çayın içine koy diye süper bir formülümüz olmayacak. Daha ziyade belki hepimizin her gün duyduğu ama bir şekilde duymamazlıktan geldiği, sağlıklı kalmanın ucuz, basit ve etkili yöntemlerini konuşuyor olacağız” dedi.

sağlığın bilançosu (6)“Sağlıklı Yaşamak İçin Bodrum Çok Avantajlı Bir Bölge”…

Panelin moderatörlüğünü yapan Herba Farm Akademi ve Otacı-Kurtsan Holding Kurucu Üyesi Ecz. Meltem Kurtsan, Bodrum’un sağlıklı kalmak adına avantajlı bir bölge olduğunu ifade etti. Kurtsan, kendisinin de dönem dönem Bodrum’da yaşadığını  ve sağlığı ile ilgili ihtiyaçlarını Bodrum’dan karşıladığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti “Sağlık çok boyutlu bir konu. Sağlıklı kalmak, yaşamak ve sağlığı korumak. Öncelik tabii ki sağlıklı kalmaya çalışmak ama hasta olursak da bunları en iyi şekilde tedavi ederek sağlığımıza tekrar kavuşmak gerekmekte. Bence Bodrum bu konuda çok şanslı, çok değerli uzmanları var.  Ben şahsen başka bir yere gitmiyorum artık, Bodrum’dan sağlık ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum. Zaten yavaş yavaş da Bodrum’a yerleşmeye başladım.” Dedi.

Panel  insan sağlığının belirleyici faktörü olan beslenme olduğu için Diyetisyen Bilal Tulumcu’ nun sunumu ile başladı. Her panelistin 15 dakika boyunca konusu ile ilgili yaptığı sunumların ardından, katılımcılara özelde öğrenmek istedikleri konularla ilgili sorularını yazacakları soru kağıtları dağıtıldı ve panelistler tarafından sorularına cevap verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.