Bodrum Gündem

YAVUZ DEMİR BODRUM BASINIYLA BAYRAMLAŞTI…

yavuz-demir-basin-tanisma-6

AK Parti Muğla 1.Sıra milletvekili adayı Mehmet Yavuz Demir, Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerinden önce sizlerle birebir tanışmak ve bayramlaşmak istedim diyen Demir, “Birlikte hizmet dolu beş yıl geçireceğiz inşallah. Bodrum’un Muğla’nın sorunlarını sizlerle birlikte aşacağız” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Konacık, Deveci Cafe-Restoran’da gerçekleşen toplantıya; Kent TV’den Hamdi Yörür, Anadolu Ajansından Ali Ballı ve Osman Uras, İHA’dan Eren Ayhan, Bodrum Gündem’den Çiçek Bozoğlu, Bodrum Haber’den Mustafa Gündoğ, Bodrum Yerel Haber’den Yüksel Ünver ve Arena Bodrum Haber’den Abdulkadir Sevindik ve Milas Anadolu Ajansı Temsilcisi Mutlu Hazer katıldı. Mehmet Yavuz Demir’in yanında AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, Tanıtım Medya Sorumlusu Başkan Yardımcısı Ferudun Katar ile birlikte yönetim kurulu üyelerinden Yener Çelik, Erhan Ünaldı, Ahmet Likoğlu, Sinan Sevim, Mehmet Akbaba, Aykut Uzunşimşek, Erhan Berber, Musa Orman ve Aydan Korkmaz basın mensuplarına ev sahipliği yaptı.

5 Yıl sürecek görev süremde sizlerle çok sık bir araya geleceğiz. Bu nedenle sizlere hem kendimi tanıtmak hem de sizleri iyi tanımak için ben ve Bodrum ilçe teşkilatı böyle bir tanışma toplantısının yararlı olacağı düşündük ve sizlerle bir araya gelmek istedik diyerek, sözlerine şöyle devam etti;

“AK Parti son dönemlerde Muğla milletvekili tercihlerini ağırlıklı bir şekilde Sakar’ın altı diye ifade edilen Fethiye Bölgesinden kullanıyordu. Bu dönemde 1.sıra tercihini Bodrum ve Milas’ı iyi tanıyan, bu bölgede yaşayan, 10 yıllık yerel yönetim deneyimi olan bir profili 1.sıraya koyarak yaptı. 2003 Yılından bu yana AK Parti’de siyaset yapıyorum. 2 Dönem Güllük Belediye Başkanlığı yaptım. 2011’de 6.sıra, 2015’de 4.sıra, bu dönemde de 1.sıra olarak milletvekilliği adaylığı süreçlerini yaşadım. Ankara bürokrasisine ve yerel sorunlara hakim bir milletvekili adayı olarak, Muğla’ya olumlu katkılar sunacağıma inanıyorum.”

ÖZGÜR BASIN, TÜM TOPLUMUN  BEKLENTİSİ…

Demir’in kendisini ifade etmesinin ardından Bodrum’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları da, kendileri ve kurumları hakkında bilgi verdi. İmar Barışı, trafik ve diğer yerel sorunların konuşulduğu “Basınla Tanışma” toplantısında, düşüncelerini ifade eden basın mensupları; Sektörde görev yapmanın çok zor olduğunu, üretilen hizmetin yaşamı asgari düzeyde devam ettirmeyi sağlayacak derecede bir ekonomik karşılık bulmadığını, kiralarını bile öderken zorlandıklarına dikkat çektiler. Diğer yandan özgür basın beklentisinin toplumun tüm kesimlerinin beklentisi olmasına rağmen, bu hizmetin gerçekleşmesi konusunda şahıs ve kurumların yeterli sorumluluk gösterilmediği düşüncesi de konuşmalarda yer buldu.

Basın mensuplarının sorunların çözülmesinde Gazeteci Cemiyetleri’nin yetersiz kaldığı, çözümün yeniden düzenlenecek kapsamlı bir basın yasasıyla mümkün olacağı tespitiyle son bulan tanışma toplantısı sonrasında, Ramazan ayının son gününe denk gelen iftar yemeği yenilerek, bayramlaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.