Bodrum Gündem

ADİL YARGILANMA HAKKI İÇİN CESUR VE BAĞIMSIZ OLMALIYIZ…

2018-2019 Adli Yılı Bodrumda da açıldı (1)

2018-2019 Adli Yılı Bodrum Adliyesi önünde hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli ile birlikte, Bodrum protokol üyelerinin de katıldığı bir törenle açıldı. Bodrum Kaymakamı Yılmaz konuşmasında “Adalet mülkün temelidir…” ifadelerine yer verirken, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan  “Geç gelen adalet, adalet değildir…” dedi. Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit ise “Hiç bir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı için cesur ve bağımsız olmalıyız…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
2018-2019 Adli Yılı açılış tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı ve Bodrum Baro Temsilciliğinin Atatürk anıtının önüne çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Bodrum Adliyesi’nde gerçekleştirilen törene; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Demiröz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan ile Ağır Ceza Adli Komisyon Başkanı Serhat Işık, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.

bekir-yılmaz-bodrum-kaymakamıBodrum Kaymakamı: ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR…

2018-2018 Adli yılının açılış töreninde ilk sözü Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz aldı. Yılmaz “Biliyorsunuz adalet evrensel bir kavram, hepimize lazım olan bir kavram. Adaletin önemini en iyi anlatan söz; ‘Adalet Mülkün Temelidir.’ Adalet, devletin, toplumsal düzenin şüphesiz teminatıdır. Yargı camiamız da gerçekten böyle zor, sorumluluğu olan çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bodrum’da da iş yükünüzün ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Biz her zaman yargı camiamızın yanında ve emrindeyiz. Size bu yeni yılda çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum…” dedi.
Bodrum-Cumhuriyet-Başsavcısı-Şükrü-AslanBodrum Cumhuriyet Başsavcısı; “GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR…”
Son kararname ile Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan ve geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan Başsavcı Şükrü Aslan ise Bodrum’da 230 yargı çalışanı olarak hizmet verdiklerini ifade ederek, “İlçemizde Cumhuriyet savcılarımız ve hakimlerimizle birlikte adliye, cezaevi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli dahil toplam 230 yargı çalışanı olarak hizmet vermekteyiz. Geçen yılların verilerine göre adliyemiz iş yükü açısında yoğun mahallerdendir. Bu kapsamda mahkemelerin iş yükünün azaltılması için getirilen uzlaşma ve arabuluculuk kurumlarının en etkin şekilde kullanılarak, iş yükünün azaltılmasına gayret göstereceğiz. Malumunuz geç gelen adalet, adalet değildir. Bu yıl da bu anlayış çerçevesinde başlanacak olan yargıda hedef süre uygulamasında Bodrum Adliyesi olarak belirlenen net sürelere uymak için elimizden geleni yapacağız…” dedi.
Muğla-Barosu-Bodrum-Temsilcisi-Av.-Cavidan-Karaöz-ÖzyiğitMuğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit;  “AVUKATA GÜVEN GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR…”

Törende son söz alan Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit sözlerine, yeni atanan  Başsavcı  Sayın Şükrü Arslan ve Komisyon Başkanı  Sayın Serhat Işık nezdinde, yeni atanan diğer tüm Savcı ve Hakimlere yeni görevlerinde başarılar diledi ve “2018-2019  adli yılın, adaletin, huzurun ve barışın hüküm sürdüğü, adaletin tecellisi için  çözüm üretilebilen bir adli yıl olmasını temenni ediyorum…” şeklinde başladı.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Avukatlar olarak mesleğimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiğimize inancımız tamdır. Ancak günümüzde toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleğinin hak ettiği değeri ve itibarı görmediğini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiğini görmekteyiz. Acilen, Meslek onuru ve saygınlığını zedeleyen bu algının düzeltilmesi, avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik zorunlu olan iyileştirmelerin yapılması mutlaktır. Ancak, son dönemde yapılan düzenlemelerin mesleğin icrasını iyileştirmek şöyle dursun,  daha da zorlaştırdığını görmekteyiz. Meslek örgütlerine yönelik yapılan düzenlemeler mesleğimizin yerine getirilmesini  ciddi şekilde zorlaştırmaktadır…”

Muğla-Barosu-Bodrum-Temsilcisi-Av.-Cavidan-Karaöz-Özyiğit-1Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit;  “CESUR VE BAĞIMSIZ OLMALIYIZ…”

Av.Özyiğit, çok kısa süre önce yapılan 5 nolu C.B.K. ile Devlet Denetleme Kuruluna, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı ve ilgili kuruluşlar yanında, Barolar gibi meslek örgütlerini de denetleyebileceği ve her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabileceğine, her kademe ve rütbedeki görevli için, görevden uzaklaştırma tedbiri uygulayabilecek ve görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasını yetkili makamlardan isteyebileceğine ilişkin düzenleme, meslek örgütlerine baskı, dışlama ve cezalandırmadır sözleri ile konuşmasına devam ederken “Baroları da içine alınan bu keyfilikten derhal vazgeçilmelidir…” ifadesini kullandı.

Av.Özyiğit; “Hiç bir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı için Cesur ve bağımsız olmalıyız…” dedi.

Muğla-Barosu-Bodrum-Temsilcisi-Av.-Cavidan-Karaöz-Özyiğit.-3MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BAĞIMSIZLIK SÖZLERİNE VURGU…

“Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün  “Adalet gücü bağımsız olmayan bir ulusun, devlet olarak bağımsızlığı söz konusu değildir…” sözü unutulmamalıdır…” diyerek konuşmasına devam eden Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit “Mağdur olan herkesin korkmadan, sorgulamadan gidebileceği en son yerin, bağımsız ve tarafsız, adil işleyen yargı olduğu daima hatırlanmalıdır…” dedi.

Yeni adli yıl içerisinde meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların çözüme kavuşturulması ve avukatlık mesleğinin şartlarının daha da iyileştirilmesi için Muğla Barosu olarak çalışmalarını daha da arttırarak devam ettireceğini de kaydeden Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit konuşmasını şu sözler ile tamamladı; Yargı camiasının mensupları olarak hepimizin ortak amacı, bir ülkede adaletin olmazsa olmaz olduğunun perçinlenmesi ve bu anlayıştan uzaklaşılmaması için üzerimize düşen her ne olursa olsun yerine getirmektir. Adalete hizmet eden her bir meslektaşımızın üzerine düşeni yapmaya devam edeceğine inancımız sonsuzdur. Demokrasinin temel ilkelerinin hüküm sürdüğü, avukatın emeğine göz dikilmediği, hak ettiği yasal olan  vekalet ücretine gayri yasal olarak sınır konulmadığı, eğilip bükülmeyen, dik duran, cübbede düğme aramayan, bağımsız bir yargı dileğiyle, yeni adli yılın milletimiz ve tüm meslektaşlarımız için hayırlı  olmasını diliyor; huzur, sağlık, barış ve adalet içerisinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum…”

2018-2019 Adli yıl açılış töreni Adliye içinde gerçekleştirilen bir resepsiyon ile sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.