Bodrum Gündem

BODRUM SEVDALISI EMEKLİ BÜYÜKELÇİ’NİN ACI GÜNÜ…

1992 yılından bu yana Bodrum Gündoğan’da yaşayan Emekli Büyükelçi Ahmet Süha Umar varlık nedenim dediği eşi Tülin Umar’ı kaybetti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Emekli Büyükelçi Ahmet Süha Umar’ın eşi Tülin Umar 21 Eylül 2018 günü çağımızın hastalığı ile verdiği mücadeleye yenik düşerek yaşamını kaybetti. 1943 Çanakkale Ezine doğumlu olan Tülin Umar, hukuk eğitimi almış ve eşi ile birlikte yurtdışında Türkiye’yi temsil etmiş.

Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerin ardından 1995-1998 yıllarında Ürdün büyükelçiliği görevini yürüten ve ardından kendi isteğiyle 1999’da emekli olmasına karşın, 2002 yılında Dışişleri Bakanı’nın isteği üzerine tekrar göreve dönüp, 2003 yılında Dışişleri Bakanlığı müşavirliği görevini sürdüren, 2004 yılında İkili Siyasi İşler Genel Müdürü olarak, 2008-2010 yıllarında da Sırbistan Büyükelçisi olarak ve yıllarca dış işleri bakanlığında önemli görevleri yüklenen Ahmet Süha Umar, 47 yıldır evli olduğu eşinin tabutunun başından hiç ayrılmadı.

75 yaşında yaşama veda eden Tülin Umar için öğle namazının ardından Gündoğan Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Yeşilçam’ın bir döneme damgasını vurmuş jönlerinden İzzet Günay ile birlikte geçmiş dönemde Büyükelçilik ve Dışişleri Bakanlığına bağlı görevlerde bulunmuş çok sayıda dış işleri görevlisi ve Gündoğan’da yaşamını sürdüren dostları katıldı.

Cenaze namazının ardından varlık nedenim dediği eşi Tülin Umar’ın tabutunu omuzlayan Süha Umar, cenaze aracına kadar tabutu hiç bırakmadı. Tülin Umar Gündoğan Mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.