Bodrum Gündem

Bodrum Siyasetinde İkinci Kuşak Yerini Almaya Başladı…

Bodrum Siyasetinde İkinci Kuşak Yerini Almaya Başladı…

Bodrum’un köklü ailelerinden ve Bodrum siyasetine yön veren Öneş ailesinde ikinci kuşak yerel siyasette yerini alıyor. CHP’nin efsane isimlerinden Osman Öneş’in yeğeni, Bodrum CHP Örgütünün emekçilerinden Murat ve Nuran Yüksel’in kızı genç Avukat Irmak Yüksel Karabulut, Bodrum Belediye Meclisine aday adayı olarak başvurusunu yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütlenmesinde ve bu günkü güçlü yapısına kavuşmasında çok emeği geçen Öneş ailesinin ikinci kuşağından Avukat Irmak Yüksel Karabulut, Bodrum yerel siyasetinde söz sahibi olmak ve Bodrum’un gelişimine katkı koymak için Bodrum Belediye Meclis Üyeliğine başvurdu. Bodrum CHP İlçe Örgütünün emekçi kadını ve bir dönem İlçe Başkanlığı da yapan Rezzan Karahan’ın oğlu ve ikinci kuşak CHP’li, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’a başvuru belgelerini teslim eden Irmak Yüksel Karabulut, oldukça heyecanlıydı.

Genç bir Hukukçu ve Genç Bir Anne…

Irmak Yüksel Karabulut “1985 Bodrum doğumluyum. İlköğretim ve Lise Öğrenimimi Bodrum’da tamamladıktan sonra, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Muğla Barosuna kayıtlı avukat olarak çalışmaktayım. Evli, 1 çocuk annesiyim. 2013 yılında Yüksel Hukuk ve Danışmanlık bürosunu kurdum. Uzmanlık alanlarım; İş hukuku, Şirketler Hukuku, Ticaret hukuku, Aile hukuku, Uluslararası hukuktur…” şeklinde kısaca kendini tanıtırken siyasi yaşamı ile ilgili olarak ise şöyle konuştu; “2003 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. İki dönem Bitez Mahallesi İlçe Kongre Delegeliği ve İl Kadın kolları delegesi olarak görev yaptım. Partimizin hukuki sorunlarının çözümünde aktif olarak görev yapmaktayım…”

“Bodrum’da doğdum, Bodrum’da yaşıyorum ve sorunlarını biliyorum…”

Neden Meclis Üyeliği için başvuru yaptığını ise şu sözler ile açıkladı; “Doğduğum topraklara, yaşadığım ülkeme sorumluluklarım var. Bizlere emanet edilen değerlerimizi çocuklarımıza hak ettikleri şekliyle aktarmak istiyorum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yaşanılası bir ülke, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleridir. Bunun yolunun da siyasetten ama doğru bir siyasetten geçtiğini düşünüyorum.  Kadınsız bir siyasetin demokrasinin asla kurulamayacağını biliyorum. Siyasetle ilgilenmeyi yaşam biçimi olarak gören ailemden edindiğim öğreti ve tecrübelerle günümüz siyasetinin kaybettiği saygınlığı, samimiyeti ve adalet duygusunu tekrar yaşatarak ve üreterek yol yürüyeceğim. Bodrum’da doğdum, Yaşıyorum. Sorunlarını biliyorum. Diliyorum bu dönem sorunları bilen, birikimli, dinamik bir kadronun içinde yer alırım. Önceliğimiz BODRUM… Aydınlık bir Türkiye… Henüz 3 aylık oğluma ve tüm çocuklara hak ettikleri gibi bir Bodrum ve Türkiye bırakabiliriz. Mesleğim olan avukatlıktan edindiğim birikimimle daha adil bir düzen kurmak, kararlar almak ve katkı sağlamak için görev talep ediyor, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi olmak istiyorum…”

Bodrum’da artık ikinci kuşak siyasette yerini almaya başlayan gençler çok daha bilime ve akla yakın fikir ve projeler üretmekte ve bunun yanında da çok daha barışçıl bir siyasi tavır içinde oldukları görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.