Bodrum Gündem

Keşanlı Ali Destanının Efsane Oyuncusu Gülriz Sururi Yaşama Sessizce Veda Etti…

Yaşamının büyük bir bölümünü Bodrum’daki evinde geçiren, Türk tiyatrosunun usta ismi Gülriz Sururi dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 90 yaşındaki tiyatrocu Gülriz Sururi’nin vasiyeti gereği cenaze bugün sessiz sedasız gerçekleşti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kaldırım Serçesi, Keşanlı Ali Destanı oyunlarındaki rolleriyle tanınan usta oyuncu Gülriz Sururi yaşama veda etti. Vasiyeti gereği eşi Engin Cezzar gibi sessizce toprağa verilen usta sanatçı yaşamının büyük kısmını Bodrum Torba’daki evinde sürdürmekteydi.

Gülriz Sururi Keşanlı Ali Destanı’nın efsane oyuncusu Engin Cezzar’ın hayat arkadaşıydı. Keşanlı Ali Destanı’nda o da eşi Engin Cezzar gibi bir efsane haline geldi.  Oyundaki Zilha rolü ile muhteşem bir performans sergileyen Gülriz Sururi’nin Bir An Gelir, Kıldan İnce kılıçtan Keskin, Zefiros Ebedi Genlik Rüzgarı, Gülriz’in Mutfağından, Seni Seviyorum, Görmediğim Sokaklarda ve Biz Kadınlar adlı kitapları da bulunmaktaydı.

Gülriz Sururi Kimdir?

İstanbul’da sanatçı bir anne babanın kızı olarak dünyaya gelen Gülriz Sururi, bir süre İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan bölümlerine devam etti. İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü’nde sahneye çıktı. Muammer Karaca ve Dormen tiyatrolarında oynadı. Yönetmen-oyuncu Engin Cezzar’la evlendi, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nu kurdu. Türk tiyatro tarihinde pek çok ilki gerçekleştiren Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nda unutulmaz karakterler canlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.